Autonomia personala este foarte importanta pentru stima de sine a copilului. Atunci cand copilul realizeaza ca se poate descurca singur, creste gradul acestuia de independenta, dar ii ofera si un sentiment de incredere in fortele proprii.

Se imparte activitatea intr-o inlantuire de actiuni: deschide apa, uda mainile, ia sapunul, freaca mainile cu sapun, pune sapunul la loc, freaca mainile, clateste mainile, inchide robinetul, ia prosopul, sterge mainile, pune prosopul la loc.

La inceput copilul va fi ajutat sa realizeze aceste miscari, ulterior i se va oferi oportunitatea sa faca prima sau ultima actiune si va fi recompensat. Cresterea numarului de actiuni realizate independent va creste pe masura ce copilul intelege ce are de facut.

Si in cazul copiilor cu autism dobandirea independentei este strans legata de stima de sine. Copilul se bucura atunci cand reuseste sa se descurce independent, iar increderea lui in fortele proprii este mult mai mare. Un copil care are incredere in el este un copil care nu se va da niciodata batut, care va lupta si va face tot ce tine de el pentru a reusi. Cea mai mare recompensa fiind cea a succesului personal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

* Informatii by Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA)

Foto homepage: rogelson /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri