8 Iulie 2016 publicat în Familie 1 share-uri

Divortul nu trebuie sa ii distruga pe copiii vostri. 20 de directii calauzitoare de la Elinor Robin pentru toti parintii care trec sau au trecut printr-un divort!

11. Daca copilul tau vrea sa vorbeasca, taci si asculta.

12. Mentine cat mai multe ancore de Securitate (continuarea relatiilor, ritualurile si mediul) cu putinta.

13. Aminteste-ti ca nimeni nu este in totalitate rau sau in totalitate bun. Fii sincer(a) cu tine in privinta punctelor slabe si punctelor forte ale fostului sot/sotie.

14. Nu fi prea tolerant cu copiii tai de teama sau in incercarea de a-i “cumpara”. Copiii au nevoie sa stea pana tarziu, insa au nevoie de odihna. Copiii vor bomboane, insa au nevoie de legume. Copiii isi exprima nevoile financiare, insa au nevoi emotionale. Da-le copiilor tai o mica cantitate din ceea ce vor si mult din ceea ce au nevoie.

15. Evita sa ii dai mesaje alambicate sau sperante false de reunificare a familiei.

16. Impartaseste amintiri bune, dar nu trai in trecut.’

17. Aminteste-ti sa ii spui copilului tau:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

- Eu si mama ta/ tatal tau am hotarat sa divortam deoarece asa am crezut ca este mai bine pentru toata lumea
- Atat mama/ tatal tau, cat si eu te vom iubi intotdeauna. Dragostea pe care un parinte o are pentru un copil nu se sfarseste niciodata.
- Mama/ tatal si eu colaboram ca sa ne asiguram ca avem grija de tine.
- Mama/ tatal tau si eu avem o relatie speciala cu tine. Poti sa ne iubesti pe amandoi si sa nu simti niciodata ca acest lucru inseamna sa alegi intre noi, asa cum fiecare dintre noi te iubeste pe tine si fratele/ sora ta.

18. Divortul nu este un eveniment, ci un proces. Acorda-ti tie, fostului sot/ fostei sotii si copilului tau cel putin 2 ani pentru a va adapta.

19. Divortul in sine nu va distruge copilul. Reactia ta la divort este cea care are puterea de a le distruge mecanismele prin care ii pot face fata. Conflictele nesfarsite si parinti indisponibili emotionali care se poarta ca si cum ar fi adolescenti sunt adevaratii vinovati.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

20. Fiecare copil are nevoie de cel putin un parinte iubitor, stabil. Este responsabilitatea ta sa fii acel parinte. Iar daca copilul tau este suficient de norocos sa aiba un parinte in plus – un parinte vitreg iubitor, bucura-te – deoarece niciun copil nu poate avea suficient de multi oameni care sa il iubeasca.

Sursa: https://ezinearticles.com.

Va recomandam sa cititi toate cele 50 de sfaturi ale expertei Elinor Robin AICI.

Foto homepage: worker / Shutterstock.com

Foto int: Victoria 1 / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri