Descopera si tu traditiile si regulile stilului de educatie tibetan. Este esential si vital, ne invata tibetanii, sa nu iti umilesti copilul si sa nu aplici niciodata pedeapsa corporala:

Consecintele incalcarii acestor reguli

Daca suprimi un copil pana in 5 ani, ii suprimi vitalitatea, vioiciunea, interesul pentru viata si inteligenta. Il vei invata sa se supuna fortei brute fara sa ia atitudine si il vei face o prada usoara pentru tot felul de ticalosi.

Daca vei continua cu dragalaseniile si dupa varsta de 5 ani, copilul va creste infantil, incapabil sa munceasca sau sa depuna eforturi sufletesti.

Daca tratezi copilul ca pe un bebelus si dupa varsta de 10 ani, acesta va creste fara sa aiba incredere in sine. Copilul va depinde de un prieten mai independent ceea ce nu va avea intotdeauna impactul dorit.

Daca nu vei respecta copilul dupa varsta de 15 ani, acesta nu te va ierta si va pleca de langa tine pentru totdeauna cu prima ocazie.

De asemenea, Anne Maiden Brown, doctor in psihologie sociala si psihoterapeut, subliniaza si ea anumite aspecte si reguli ale educatiei tibetane in cartea “The Tibetan Art of Parenting: From Before Conception Through Early Childhood (2008)”:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

- respecta simplitatea mintii pe care o are un copil

- nu desconsidera educarea copiilor prin imitatie, memorare, atingere si miscare

- creeaza un mediu curat in care copiii sa poata invata (copiii sunt vulnerabili impresiilor si de aceea trebuie protejati si vindecati atunci cand experimenteaza imagini infricosatoare sau impuse)

- concentreaza-te pe valori de baza precum compasiune, onestitate si impartasirea cu ceilalti

- invata-i pe cei mici sa interactioneze mai degraba armonios decat competitiv cu alti copii, adulti, animale, insecte, natura etc.

Nota: Aceste reguli si conduite ale stilului de parenting tibetan circula pe internet de ceva timp fara ca autorul real sau sursa initiala sa fie specificata. Noi le-am descoperit pe geniuspregnancy.com.

Sunteti sau nu de acord cu regulile stilului de educatie tibetan? Ne puteti raspunde printr-un comentariu la articolul prezent :).

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!


Foto: Pressmaster/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri