Copiii sunt mult influentati de comportamentele celor din jurul lor, multumita unui mecanism cerebral cunoscut ca “neuronii oglinda”. Iata 5 modalitati prin care putem valorifica acest fenomen din dezvoltarea creierului copiilor nostri:

4. Fiti bun cu ceilalti si cu lumea intreaga

Fiecare parinte isi doreste un copil bun, altruist, implicat. Cum invata acest lucru? Fiindu-le noi insine un exemplu. Daca suntem empatici cu cei din jur, ii ajutam pe cei in nevoie, ne implicam in actiuni de voluntariat, daca suntem atenti si la cele mai marunte lucruri, cum ar fi sa adunam gunoiul de pe plaja, sa reciclam, sa nu facem risipa de resursele Planetei, suntem un exemplu demn de urmat de catre copiii nostri. Bunatatea este contagioasa si se transmite prin ceva la fel de simplu ca un zambet. Daca reusim sa ii invatam acest lucru, o mare parte din treaba noastra de parinti este deja facuta.

5. Nu uitati de iubirea de sine

Parintii sunt “vinovati” de altruism – si nu intotdeauna in sensul bun al cuvantului. Copiii trebuie sa ne vada ca avem grija de noi, pentru a avea si ei grija de ei insisi. Dormiti suficient, mancati sanatos, faceti miscare, gasiti-va timp pentru prieteni si pentru orice oportunitati care va ajuta sa va reincarcati bateriile. A fi parinte este o ocazie minunata de a deveni noi insine mai buni, pentru ca niste persoane fericite, increzatoare, implicate nu pot creste decat copii fericiti, increzatori si buni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Sursa: www.mindbodygreen.com

Foto homepage: AlexMaster / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri