2 Iunie 2015 publicat în Familie 37 share-uri

Se intampla ca unii parinti sa confunde permisivitatea si parentajul sensibil si empatic cu lipsa limitelor. Acest fapt nu poate avea decat consecinte nefavorabile!

Se intampla ca unii parinti sa confunde permisivitatea si parentajul sensibil si empatic cu lipsa limitelor. Acest fapt nu poate avea decat consecinte nefavorabile!

Stabilirea limitelor si libertatea copilului

Pe drept cuvant, exista o intreaga miscare in lumea medicilor, psihologilor, educatorilor si parintilor, care militeaza pentru cresterea si educarea copilului cu respect, sensibilitate, empatie.

Metodele practicate la scara larga odinioara incep sa fie din ce in ce mai des respinse de catre parintii informati. Copilul nu trebuie tratat ca o fiinta inferioara din cauza lipsei sale de experienta de viata, ci trebuie ghidat delicat intru cunoastere.

Copilul nu trebuie dresat si conditionat pentru a obtine comportamentele dorite. Din contra, exemplul parintelui va fi cel urmat din proprie initiativa, atata timp cat parintele se dovedeste constant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Copilul nu trebuie fortat sa faca lucruri impotriva dorintei sale, doar pentru a satisface ambitia sau nevoia de a fi autoritar a parintelui. Sub nici o forma, nu trebuie abuzat fizic sau verbal.

Copilul trebuie incurajat sa experimenteze, sa descopere lucruri singur, pe propria piele cum se spune, atata timp cat asta nu ii pune in pericol sanatatea.

Dupa cum au descoperit toti parintii din lume, cel mic nu va intelege ca „daca te bagi in balta azi, cand e vant afara, o sa-ti fie frig si va trebui sa mergem in casa”.

Dar daca il vei lasa sa testeze pe propria piele cum e sa ai hainele ude intr-o zi racoroasa, va intelege si va tine minte si pe viitor!

Din pacate, ideea de parentaj empatic si inteligent este confundat uneori cu lipsa limitelor.

Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor

Foto homepage: fericire copil, Shutterstock

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri