Copilul trebuie sa aiba o relatie de prietenie cu ambii parinti, chiar daca relatia cu mama are particularitatile sale fata de cea cu tatal si invers. Ambele relatii trebuie sa ocupe in sufletul copilului un loc egal, el trebuie sa inteleaga ca ambii parinti ii doresc binele si ca nu este nevoie sa aleaga intre cei doi.

La adolescenta, taticii au tendinta de a deveni mai duri, in viata fiicei lor intervenind un alt barbat. Poate (sau chiar cu siguranta) nu va fi prima si singura relatie amoroasa din viata fetei, esecul sentimental aducand dupa el suferinta. Reactia tatalui in acest caz ar trebui sa fie una sincera, sa ii explice fetei cum sunt percepute relatiile din punctul de vedere al barbatilor.

Pe langa modelul masculinitatii pe care tatal il va reprezenta pentru fetita, relatia acestuia cu fiica sa mai are un efect: acela de a-i “construi” fetei imaginea propriei feminitati. Daca pentru tata fetita sa este o printesa, ii acepta feminitatea si o adora ca pe o fata, ci nu o trateaza ca pe baiatul dorit sau un copil fara a face diferenta de sex, copila isi va derfini feminitatea si isi va accepta usor statutul de femeie cu toate responsabilitatile (inclusiv dezvoltarea sexuala va fi una normala, fara pudicitate, frigiditate etc). Pentru ca sunt mai sensibile, fetele au nevoie de aprecierea taticilor mai mult decat cea pe care o primesc de la mame, astfel ca acei tatici care se comporta dur si strict cu fetele lor lasa urme adanci in comportamentul acestora, chiar daca, macar aparent, nu sunt evidente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

In general, fetele urmeaza modelul tatalui in viata si acest fapt trebuie sa fie suficient de motivant pentru ca un tata sa ia in serios relatia sa cu fiica.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Kidz.ro. Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Ce se ascunde in spatele simptomelor fizice ale copiilor

Cand tatal e si mama

Si barbatii pot suferi de cancer mamar!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri