De ce sa uiti prima iubire

12:01, 20 Ianuarie 2009 publicat în Familie

In general, oamenii sunt tentati sa evalueze relatia actuala prin prisma primei relatii si a primei iubiri adevarate. Ca sa te simti implinita intr-o relatie si sa o transformi intr-o relatie de lunga durata trebuie sa tii cont de ceea ce ai nevoie cu adevarat de la acea relatie, si nu sa te straduiesti sa simti din nou intensitatea si pasiunea primei iubiri.

Prima iubire? V-a scapat un oftat cand ati pronuntat aceste cuvinte, un zambet a mijit sagalnic in coltul buzelor, ochii au inceput sa straluceasca si inima sa bata mai des? Amintirile unei iubiri, ale primei iubiri, nu se sting cu una cu doua. Prima iubire nu se uita niciodata, insa ar fi bine sa o facem daca vrem sa fim fericiti in relatia noastra actuala, se arata in studiul “Relatii schimbatoare” al lui Malcolm Brynin, profesor in cadrul Institutului de Cercetare Economica si Sociala, Universitatea Essex.

Sociologii sunt de parere ca majoritatea oamenilor au tendinta de a cauta in relatia prezenta trairile primei iubiri, prima iubire devenind astfel un punct de reper al viitoarelor relatii.

In general, oamenii sunt tentati sa evalueze relatia actuala prin prisma primei relatii si a primei iubiri adevarate. Intr-o relatie de lunga durata, drumul cel mai sigur catre fericire nu inseamna reproducerea starilor prin care o persoana a trecut iubind pentru prima oara, spun cercetatorii. Ca sa te simti implinita intr-o relatie si sa o transformi intr-o relatie de lunga durata trebuie sa tii cont de ceea ce ai nevoie cu adevarat de la acea relatie, si nu sa te straduiesti sa simti din nou intensitatea si pasiunea primei iubiri.

Citeste si:
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Copiii vorbesc despre...

“Oricat de uimitor ar parea, secretul fericirii unei relatii pe termen lung este acela de a trece peste amintirile primei relatii. Daca prima relatie a fost una intensa si pasionala si vrei sa retraiesti starile de atunci, este aproape inevitabil sa nu devii dezamagit sau plictisit de relatiile mature si mai linistite de mai tarziu. Adevarata problema nu apare cand incerci ca prin relatia actuala sa-ti implinesti mai toate nevoile afective, ci atunci cand te straduiesti sa obtii de la o relatie matura pasiunea unei relatii adolescentine”, este de parere Malcolm Brynin.

Citeste si:
TOMMY HILFIGER FACE URMĂTORII PAȘI SPRE REPREZENTAREA MINORITĂȚILOR...
TOMMY HILFIGER FACE URMĂTORII...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri