16 Martie 2015 publicat în Familie 20 share-uri

Exista anumite plante care consumate in special sub forma de ceaiuri au proprietati galactogoge, acest lucru insemnand ca au capacitatea de a creste secretia lactate.

Iata care sunt plantele renumite ca pot stimula secretia lactate:

Schinduful- se pare ca aceasta planta este cea mai cunoscuta si mai des utilizata pentru cresterea productiei de lapte matern. Este folosita de secole si majoritatea mamelor care au apelat la schinduf au constatat stimularea secretiei lactate inca din primele 24-48 de ore de la folosire.

Chimenul sau chimionul este alt galactogog cunoscut. Ceaiul de chimen este recomandat imediat dupa nastere deoarece pe langa faptul ca stimuleaza lactatia ii este de ajutor si bebelusului la calmarea durerilor de burta.

Frunzele de zmeur- si ceaiul din Frunze de zmeur este indicat imediat dupa nastere deoarece nu este doar galactogog ci ajuta si la revenirea uterului dupa nastere, cunoscut fiind drept “tonic uterin”.

Lucerna – o planta foarte buna pentru cresterea productiei de lapte si care asigura corpului multe vitamin si minerale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

Sofranul salbatic cunoscut si sub numele de “iarba amara” creste productia de lapte si ajuta in cazul formelor usoare de depresie postnatala. Insa gustul sau amar nu este pe placul tuturor.

Renumite ca detin proprietati galactogoge mai sunt: ceaiul de urzica, drojdia de bere, usturoiul.

Citeste mai multe despre alaptare in Clubul Bebelusilor.

Foto homepage: Alaptare, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri