28 Noiembrie 2014 publicat în Familie 19 share-uri

Ca mama, am sperat sa gasesc raspunsuri pentru mine, dar si pentru mamicile care isi doresc o documentare atenta inainte de alegerea gradinitei pentru puiul lor. Cititi un interviu pe care ni l-a acordat Despina Hoinaru, Managing Partner in cadrul gradinitei Die Biene Maja, gradinita al carei concept este unul interesant si se bazeaza pe invatarea limbii germane!

Copiii ies afara in fiecare zi?

Da, zilnic, inclusiv iarna, mergem sa ne jucam in zapada. Nu ies cand ploua.

Care e politica privind olita, wc?

Depinde de copil - cei mici vin cu pampersii, cu olita de acasa. Aici au colacei de toaleta si se incurajeaza reciproc. Invata repede sa ceara la toaleta prin exemplul celorlalti copii. Insa nimeni nu ii forteaza.

Mancarea

Ce mananca copiii intr-o zi la gradinita?

Mancarea se gateste aici. Exista 5 variante de meniuri, deci meniul din saptamana aceasta il reintalnim peste 4 saptamani. Aceste meniuri se trimit parintilor in fiecare luni.
In mod evident la inceput discutam cu parintii daca exista alergii si atunci le asiguram copiilor o alimentatie speciala.

Un exemplu de meniu?

Dimineata pot manca omleta la cuptor, ou fiert, paine cu unt si cu gem, ceai, cacao cu lapte, pasta de branza.

La pranz au trei feluri de mancare - supa sau ciorba, felul doi (fasole verde, mazare, peste, am renuntat la pui, l-am inlocuit cu curcan) si desert ( gris sau orez cu lapte, placinta cu branza sau mere, etc)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Gustarea de la ora 4 este un fruct pentru ca am hotarat impreuna cu parintii ca ar fi mai bine sa introducem mai multe fructe in meniu.

Daca un copil nu vrea sa manance la ora mesei, i se da sa manance la alta ora?

Nu, dar avem o regula foarte eficienta in acest sens: daca un copil nu a gustat macar cateva linguri din fiecare fel de mancare, nu primeste desert. Asta ii motiveaza foarte mult, nu prea intampinam probleme la masa. Sigur ca exista intelegere: unii copii nu mananca niciodata spanac. Ok, intelegem, nu ii forteaza nimeni. Dar trebuie sa existe intelegere reciproca.

Somnul

Se doarme de la ora 14:00 la 16:00. Cu exceptia celor de la grupa baby care sunt inca mici si au doua cicluri de somn. Atunci merge cineva cu ei in dormitorul unde dorm.

Mai multe informatii despre gradinita Die Biene Maja puteti citi aici: https://www.bienemaja.ro/

Împreună în arte și simțiri Primăvara în care accesoriile ”înfloresc”. Cerceii florali masivi - un must-have spectaculos al sezonului Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri