28 Noiembrie 2014 publicat în Familie 19 share-uri

Ca mama, am sperat sa gasesc raspunsuri pentru mine, dar si pentru mamicile care isi doresc o documentare atenta inainte de alegerea gradinitei pentru puiul lor. Cititi un interviu pe care ni l-a acordat Despina Hoinaru, Managing Partner in cadrul gradinitei Die Biene Maja, gradinita al carei concept este unul interesant si se bazeaza pe invatarea limbii germane!
In urma cu cateva zile am primit invitatia de a vizita gradinita Die Biene Maja si de a realiza un interviu cu fondatorii acestei gradinite al carei concept este cel putin interesant. M-am bucurat de ocazia ivita fiindca in mai putin de un an pitica mea va trece prima oara pragul unei gradinite si imi doream de multa vreme sa iau pulsul acestor institutii. Am gasit un spatiu prietenos, plin de culoare si veselie, unde copiii se puteau distra in timp ce invatau limba germana. Am cautat sa intreb tot ce m-a interesat pe mine, ca mama, si am sperat sa gasesc raspunsuri pentru mine, dar si pentru acelea dintre voi care va gasiti intr-o situatie similara si va doriti o documentare atenta inainte de alegerea gradinitei pentru puiul vostru.

Conceptul

Ce este deosebit la gradinita Die Biene Maja? De ce ati decis sa o infiintati?

Scopul intregului demers a fost invatarea limbii germane. Si, pentru ca la noi nu exista nicio metoda standard prin care o institutie sa predea germana intr-un mod organizat, am preluat o programa din Germania, gandita si pentru scolile si gradinitele care au ca scop sa aduca nevorbitorii nativi din Germania la nivel de vorbitori nativi. Asadar, vorbim de copii care acasa nu vorbesc germana si trebuie sa ajunga la varsta scolara la un nivel de germana fluent. Este lucrul de care am simtit eu nevoia sa avem in Romania pentru ca ministerul si statul nu asigura o asemenea metoda de invatare a unei limbi straine in gradinite. Metoda aceasta preluata din Germania se numeste “Pyramide”. Aceasta programa de predare adaptata pentru invatarii limbii germane este dezvoltata de un institut international de pedagogie cu filiale in Germania, Olanda si SUA.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

In principiu, aceasta metoda se realizeaza prin intermediul unor caiete de proiecte. Exista 12 caiete de proiecte pentru varstele 3-4 si 5-6 ani, cate un caiet pentru fiecare luna. In aceste caiete ii este detaliat educatorului tot ce are facut - setul de cuvinte, cantece, poezii.

Ce fac de fapt copiii la gradinita?

La gradinita se intampla lucruri diferite fata de ceea ce se intampla acasa, unde copiii stau cu bona sau cu bunica. Aici copiii nu vin numai ca sa se joace, ci sa mai si invete. Au un orar, intocmai ca la scoala, pe care il parcurg in functie de o programa. Copiii au activitati foarte variate. De exemplu, intr-o luna trebuie sa invete un anumit vocabular. In acest sens, au activitati de dezvoltare a vorbirii. Continutul acestor activitati difera de la grupa la grupa. De exemplu, la grupa mica trebuie sa poata asculta o poveste si sa o poata reproduce. La grupa mijlocie trebuie sa stie sa faca multimi sau sa traga o linie de la A la B. Tot pentru ei avem un curs de cultura muzicala in care copiii invata povesti frumoase si captivante, usor de inteles pentru ei, despre compozitori.

Împreună în arte și simțiri Primăvara în care accesoriile ”înfloresc”. Cerceii florali masivi - un must-have spectaculos al sezonului Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri