Dragostea reprezinta foarte multe lucruri si poate ca o relatie adevarata si sincera, din care faptele nu lipsesc, nu este la fel de dulce fara ca simtamintele partenerilor sa fie exprimate in cuvinte. Totusi, atata timp cat exista comunicare, iubire si rabdare lucrurile se pot schimba macar putin in aceasta privinta. Poti invata sa spui "Te iubesc" daca acest lucru si-l doreste celalalt.

Aparent este foarte usor: avem de ales intre fapte si cuvinte, dar cum iubirea nu a fost niciodata simpla, un verdict clar nu ar fi cel mai potrivit. Putem doar intui varianta pentru care ar opta cei mai multi si poate nici atunci nu ar fi corect, pentru ca fiecare traieste si simte dupa propriile sentimente si nevoi.

Atunci cand suntem singuri si ne-am dori pe cineva, incepem sa construim imaginea relatiei sau a iubitului perfect. Si, chiar fara a ne da seama, faptele si cuvintele joaca un rol important in acel tablou. Uneori nu este vorba despre reprezentarea idealizata a dorintelor noastre, ci despre o decizie clara pe care am luat-o pe baza unei experiente trecute.

Totusi, ce ne facem daca pentru noi cuvintele dulci sunt primordiale si ne indragostim de un partener mai dur in aparenta, care nu isi poate exprima sentimentele usor? Este oare acesta un motiv suficient pentru a pleca dintr-o relatie? Sau… ce ne facem atunci cand avem parte de vorbe frumoase, dar faptele sau dovezile de iubire aproape lipsesc din povestea noastra de dragoste? Ar fi atunci cazul sa ne punem un semn de intrebare? Putem face un om care nu isi poate manifesta sentimentele prin cuvinte sa se schimbe macar un pic?

Dragostea reprezinta foarte multe lucruri si poate ca o relatie adevarata si sincera, din care faptele nu lipsesc, nu este la fel de dulce fara ca simtamintele partenerilor sa fie exprimate in cuvinte. Totusi, atata timp cat exista comunicare, iubire si rabdare lucrurile se pot schimba macar putin in aceasta privinta. Poti invata sa spui “Te iubesc” daca acest lucru si-l doreste celalalt. Nu va fi insa o relatie in care verbul “a spune” va conta cel mai mult, dar nici nu va fi o piedica in calea iubirii celor doi parteneri.

Pe de alta parte, este mult mai grav atunci cand dovezi de iubire lipsesc ar spune unii. Intr-adevar studiile au aratat ca, pusi sa aleaga, cei mai multi oameni ar inclina spre fapte. E mult mai greu sa inveti un om sa arate, sa dovedeasca, decat sa spuna. Fapta vine dintr-o dorinta interioara si nu poate fi dictata, pe cand cuvintele au devenit mijloace stereotipe de a ne exprima, pierdandu-si astfel valoarea.

Intr-o relatie aproape perfecta cuvintele si faptele ar trebui sa fie prezente, dar cum nimic nu este perfect, oamenii ar trebui sa se bucure atunci cand iubesc sincer si ar trebui sa invete ca verbul “a arata” contine indirect si sensul lui “a spune”.


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri