„Dar cuvintele au putere si, poate, cuvintele unui tata pot sa concureze cu vorbele lumii.”…

Draga mea micuta,

In timp ce iti scriu acestea, ma aflu intr-un department cu produse de make-up. Un prieten mi-a scris de curand, aflandu-se intr-un astfel de loc si mi-a spus ca i s-a parut cel mai opresiv loc din lume. Am vrut sa inteleg la ce se referea. Si acum, ca ma aflu aici, incep sa fiu de acord cu el. Cuvintele au putere, iar cuvintele promovate in acest departament au o putere profunda. Cuvinte si fraze ca acestea:

Superba la un pret accesibil
Infaelibila
Finisare perfecta
Putere brilianta
Fii nud
Sfidand imbatranirea
Intinerire instanta
Alege-ti visul
Aproape goala
Frumusete naturala

Cand ai o fetita incepi sa realizezi ca ea este puternica asemenea oricui din aceasta casa – ca este o forta pe care o poti masura, un suflet de foc cu aceeasi viata si daruiri si pasiuni pe care le poate avea orice barbat. Dar, aflandu-ma aici, in acest departament de magazin, incep sa imi dau seama ca, majoritatea oamenilor nu o vor vedea asa. O vor vedea ca pe o infatisare draguta si un corp de care sa se bucure. Si ii vor spune ca trebuie sa arate intr-un anume fel ca sa aiba o valoare sau influenta.

Foto: Shutterstock.com, fetita, tata

Dar cuvintele au putere si, poate, cuvintele unui tata pot sa concureze cu vorbele lumii. Poate, cuvintele unui tata ii pot furniza fetei sale o protectie impotriva acestei rusini institutionalizate si ii pot da un sens al propriei valori.

Cuvintele unui tata nu sunt cuvinte diferite, dar sunt cuvinte care au un sens in mod radical diferit:

PUTERE BRILIANTA: Fie ca puterea ta sa nu setea in lacul de unghii pe care il porti. Fie ca tu sa ai puterea sa discerni in interiorul tau cine esti si apoi, cu tenacitate si fara frica sa traiesti in lume.

ALEGE-TI VISUL: Alege-ti visul, dar nu de pe raftul unui magazin de make-up. Cauta linistea din interiorul tau. Un adevarat vis a fost sadit acolo. Descopera ceea ce iti doresti sa faci in aceasta lume. Iar atunci cand vei fi ales, sa iti urmezi visul increzatoare, cu integritate si speranta.

GOALA. Lumea vrea sa iti scoti hainele. Te rog, tine-le pe tine. Dar scoate-ti manusile. Sa nu dai lovituri. Spune ceea ce este in sufletul tau. Fii vulnerabila. Imbratiseaza riscul. Iubeste o lume care abia daca cunoaste sensul iubirii de sine insusi. Fa toate acestea goala. Deschisa. Abandoneaza-te.

INFAELIBILA. Fii constienta, infaelibila in mod constant, ca infaelibilitatea nu exista. Este o iluzie creata de niste oameni interesati de portofelul tau. Daca tu cauti perfectiunea, fie ca aceasta sa fie o gratie infaelibila – pentru tine insati si pentru toti cei din jur.

SFIDAND IMBATRANIREA. Fata ta va avea riduri si tineretea ta va pali, dar sufletul tau nu are varsta. Totdeauna va sti cum sa se joace si cum sa se bucure si cum sa se dezvaluie in aceasta viata-sansa pe care o avem. Fie ca intotdeauna sa poti rezista imbatranirii spiritului.

FINISARE PERFECTA. Finisarea ta nu are nimic de-a face cu felul cum arata fata ta astazi si nimic de a face cu modul cum va arata viata ta, in ultima ta zi. Fie ca anii tai sa fie o pregatire pentru acea zi. Fie ca tu sa poti sa imbatranesti cu eleganta, fie ca tu sa cresti in intelepciune si fie ca dragostea ta sa creasca atat de mare incat sa poata imbratisa pe toata lumea. Fie ca finisajul tau sa fie o imbratisare in pace a sfarsitului si a necunoscutului care urmeaza si astfel sa fie un dar pentru toata lumea care te pretuieste.

Micuto, iubesti tot ce este rozaliu si cu volanase si sigur am sa inteleg daca intr-o zi, machiajul va deveni important pentru tine. Dar ma rog ca doua cuvinte sa ramana mai importante pentru tine – ultimele Doua cuvinte pe care le spui in fiecare seara, cand te intreb: Unde esti tu cel mai frumoasa? Doua cuvinte atat de luminoase ca nici un corector le poate acoperi.
Unde esti cel mai frumoasa?
In interior.

De la inima mea catre a ta,
Taticul

Foto homepage: Shutterstock.com, tata, fetita

via https://perezhilton.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri