Ce sfaturi sa-i dau unei prietene care imi spune ca a devenit obsedata de persoana pe care a iubit-o iubirea vietii sale? Ca in loc sa-si viseaza iubitul, o viseaza pe ea, pe fosta? Ca el i-a dovedit in nenumarate randuri ca o iubeste pe ea, cea prezenta, si cu toate aceastea mintea ei nu se poate abtine sa nu-si imagineze scenarii memorabile de film in care el o paraseste, simplu si fara remuscari, de dragul celeilalte? Ca o prefera pe cealalta in locul ei?

Imi amintesc spusele lui Diogene: “Gelozia e durerea de a vedea pe altul posedand ce posedam”. De ce sa simta ea acum durere daca ea singura este posesoarea inimii lui si nimeni altcineva? Ea singura trebuie sa realizeze ca relatia ei actuala nu se afla in competitie cu nicio alta din trecut. Ca ceea ce traieste acum nu el nu are nimic in comun cu ceea ce a trait el cu fosta.

Fiecare iubire este unica. A ei este unica. Avalansa de sentimente si ganduri negative trebuie supuse unei cure de dezintoxicare constante. Zi de zi, saptamana de saptamana. Luna de luna. Stand fata in fata cu cel pe care il iubeste, recunoscandu-si teama in fata acestuia. Iar daca el o iubeste cu adevarat, el va fi cel care o va ajuta de data aceasta. O va invata sa aiba incredere in el si in iubirea lor. Pana cand ea este complet vindecata. Pana cand ea va realiza ca trecutul nu este deloc amenintator. Pana cand ea va crede in prezent.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri