Fug ca dracul de tamaie de relatii stabile, iar ideea de a face sex cu o singura femeie timp de mai multe zile, saptamani, luni sau ani ii infricoseaza. Don Juan este idolul in viata al oricarui barbat sau este vorba despre un caz patologic?

Pentru dependent, tot ce conteaza este obtinerea drogului. Asa ca astfel de barbati pot recurge la manipulare si minciuna fara sa aiba niciun fel de sentiment de vinovatie. Vor spune femeilor exact ce ele vor sa auda pentru a le aduce in pat. Ei stiu ca femeile vor sa fie flatate si au nevoie de atentie si Don Juan le va face sa se simta frumoase si dorite. Uneori atat este indeajuns pentru a le face sa ii cedeze in scurt timp. Daca victima va opune rezistenta, Don Juan nu va insista. Astfel ar pierde razboiul. Prefera sa bata in retragere. Femeia, obisnuita cu micile acte de atentie ale seducatorului, va incerca sa le obtina din nou. Garda va fi lasata jos, iar Don Juan se va bucura de noua sa victorie.

Jocurile nu merg cu el. Desi barbatii au prostul obicei de a se indragosti de femeile care le sunt inaccesibile, daca tu nu ii vei raspunde, nu vei trezi fiori de dragoste, ci il vei face doar sa isi doreasca mai mult sa te aiba in pat. Si victoria este mult mai placuta atunci cand batalia a fost grea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Imaginea despre femei

Desi nu o vor arata niciodata, nu au o parere foarte buna despre femei. Si asta ii ajuta de fapt in jocul seductiei. In filmul Alfie, protagonistul recunoaste ca lectia cea mai de pret pe care a invatat-o de la tatal sau a fost ca indiferent de cat de frumoasa este o femeie, exista intotdeauna un barbat care s-a saturat de ea. Paul Janka, un Don Juan contemporan, a realizat un mic ghid pentru barbatii care vor sa aiba parte de sex. Ii sfatuieste pe cititorii sai sa nu fie intimidati de femeile ce par a fi perfecte: “Poate sa para ea in forma, sexy, sofisticata, dar dupa ce ati facut sex si ea e dezbracata, mascara i s-a intins deja pe fata si se chinuie sa intre o pereche de blugi mult prea stramti, vei realiza ca ea este o persoana banala.”

Femeile nu au nimic special in afara de acele caracteristici care le fac sa fie sexy. Sani tari, fund obraznic, buze senzuale, acestea sunt singurele trei calitati pe care le cauta un seducator.

Ce spune psihanaliza?

Freud ar adresa cuvinte mai dure unui seducator si ar pune totul pe seama pulsiunilor sexuale resimtite in copilarie fata de parintele de sex opus. Un Don Juan inca mai lupta impotriva complexului lui Oedip. Isi cauta mama in fiecare femeie pe care o intalneste, mama ce i-a fost refuzata din considerente morale. Evident, nu o va intalni, asa ca femeia cu care a consumat clipe de amor, va dispare din viata sa in clipa in care ii paraseste patul. Uneori, Don Juan va alege femei ce apartin altor barbati. In acest fel, el reuseste sa isi dovedeasca superioritatea fata de barbatul incornorat asociat cu imaginea propriului tata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri