Odata cu inaintarea in varsta ne dam seama de efemeritatea vietii, de greselile comise, de ceea ce e cu adevarat relevant si incercam sa ne indreptam. Vrem si incercam sa ne schimbam. Daca reusim sau nu este relativ. Depinde iarasi de o serie de circumstante. Se prea poate ca noi sa consideram ca ne-am schimbat in mare parte, iar cei din jur sa conteste acest lucru.

Un alt factor ce determina schimbarea il constituie maturizarea. Odata cu inaintarea in varsta ne dam seama de efemeritatea vietii, de greselile comise, de ceea ce e cu adevarat relevant si incercam sa ne indreptam. Vrem si incercam sa ne schimbam. Daca reusim sau nu – este relativ. Depinde iarasi de o serie de circumstante.

Se prea poate ca noi sa consideram ca ne-am schimbat in mare parte, iar cei din jur sa conteste acest lucru. Se poate intampla ca ei sa aiba dreptate, iar noi doar sa avem impresia ca am facut-o. Mai devreme sau mai tarziu insa, gesturile si faptele noastre ne dau de gol. De cate ori nu ne-am auzit prietena spunand: "N-o sa-l mai sun, n-o sa-i mai dau sms-uri, nu mai sunt cum eram, m-am schimbat" , si-n ziua urmatoare sa o surprindem scriindu-i un mesaj cu “imi este dor de tine”?

De asemenea, se mai poate intampla ca noi sa reusim sa ne schimbam si sa consideram ca am facut-o in bine, dar schimbarea sa fie perceputa exact invers de ceilalti. In acest caz ne referim la persoanele neinitiate, care au fost prinse in capcana iubirii inselatoare, s-au lasat purtate de val si astfel si-au pierdut demnitatea, mandria, calitatea de om. Sunt persoane care reprezinta o marioneta in mainile partenerului si care in momentul in care intalnesc pe cineva care le iubeste cu adevarat, reusesc sa realizeze ce reprezinta cu adevarat. Si se schimba in primul rand fata de ele insele, iar apoi fata de ceilalti. Devin mai increzatoare in propriile forte, mai ferme in toate actiunile si gesturile lor.

Oare atunci metamorfozarea unei persoane inceteaza a mai fi un mit si devine o realitate ?

Diana S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri