Oare iubirea chiar e o arma cu doua taisuri? Se poate ca EA, cea care ne-a facut intr-adevar fericiti, sa ne conduca acum catre dezastru? Pe cei mai slabi dintre noi-probabil ca da, pe cei mai puternici-probabil ca nu.

'Ce este iubirea?’-o intrebare ce a preocupat mintea a sute, poate chiar mii de cercetatori, care au explorat zonele cele mai putin accesibile ale psihicului uman, in vederea gasirii unor raspunsuri cat mai exacte si a unei definitii cat mai concise a notiunii in cauza. Bineinteles ca definitiile nu au intarziat sa apara, dar niciuna nu a atins gradul maxim de concisivitate. Sunt de parere ca iubirea este acel sentiment pe care o persoana il nutreste fata de o alta persoana draga. Nu se invata si nu se dobandeste in timp. Se simte! Si cam atat...



Cand pronuntam cuvantul ‘iubire’, ne gandim in primul rand la o persoana de sex opus, dar iubirea poate imbraca mult mai multe forme, cea a iubirii fata de parinti, fata de copiii nostrii, fata de frati, fata de surori, prieteni, animale, flori si chiar fata de job. In esenta toate acestea au aceeasi menire-nu fac altceva decat sa ne umple sufletul de bucurie, sa ne motiveze, sa ne faca sa constientizam faptul ca viata e frumoasa si ca merita traita.

Cand vorbim despre iubirea dintre un barbat si o femeie, vorbim despre cel mai frumos si pur dar pe care Divinitatea l-a oferit omenirii. Atunci cand esti indragostit timpul parca se opreste in loc, inima o ia la galop si doar o simpla atingere sau o simpla privire a partenerului sunt de ajuns pentru a te ridica pe culmile fericirii supreme.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Si de acolo, de pe treapta cea mai inalta a fericirii, nu-ti ramane nimic altceva de facut decat sa te daruiesti celui iubit trup si suflet. Odata savarsit acest pas, nu mai incape niciun fel de indoiala: dragostea e ‘infipta’ adanc in inima noastra, iar toate actiunile noastre ulterioare vor depinde strict de ea, ea va fi centrul universului nostru si toate se vor invarti in jurul ei, pentru ca ‘dragostea nu priveste cu ochii, ci cu sufletul’, precum spune Shakespeare.

Dar ce ne facem daca acea persoana cu care noi am impartit si bune si rele, careia i-am daruit totul, la un moment dat ne dezamageste, tradeaza iubirea noastra? Ce se intampla cu noi, cu viata noastra? Oare iubirea chiar e o arma cu doua taisuri? Se poate ca EA, cea care ne-a facut intr-adevar fericiti, sa ne conduca acum catre dezastru? Pe cei mai ‘slabi’ dintre noi-probabil ca da, pe cei mai puternici-probabil ca nu.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Oricum, pentru toti o dezamagire in dragoste e la fel de dureroasa. Chiar daca timpul trece si inchide ranile, intotdeauna vor ramane cicatricile. Indiferent de decizia pe care o luam in urma dezamagirii suferite, de a ierta si continua relatia sau de a lasa trecutul in urma si a ne vedea mai departe de viata, cand si cand reminescente ale trecutului isi vor face simtita prezenta, creand o bariera in calea sentimentelor noastre.

Si daca lucrurile stau in acest fel, cum facem sa evitam o eventuala suferinta in dragoste? In niciun caz nu vom fugi de dragoste, de teama sa nu suferim, ci vom cauta pana vom gasi persoana potrivita, langa care sa ne petrecem tot restul zilelor, pentru ca sintagma ‘dragostea dainuieste chiar si dupa moarte’ sau cea care se refera la existenta ‘sufletelor - pereche’ nu constituie doar niste utopii, ci intr-adevar fapte reale.

Diana Stroe

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri