Exista patru tipuri emotionale/ sexuale ce presupun perspective diferite legate de sex si de dragoste. Fiecare dintre noi are o atitudine diferita fata de dragoste si sex, are anumite asteptari fizice si emotionale de la partener. Iar de felul in care acesta raspunde asteptarilor depinde sentimentul de implinire al persoanei in cauza.
S-au cunoscut, s-au placut, se iubesc si iata-i prinsi intr-o relatie de mai mare frumusetea. Sunt mii de cupluri care traiesc o poveste simpla de viata. Exista cupluri ce par rupte din soare (cei doi par a se potrivi perfect), insa nimeni nu intelege cum de sfarsesc prin despartire. Exista de asemenea cupluri in care partenerii sunt prea putin compatibili, dar peste ani de zile ii gasim cu surprindere tot alaturi de altul. Nu putini sunt cei care se asteapta ca fericirea intr-un cuplu sa pice din cer. Fericirea intr-un cuplu se obtine si se construieste. De multe ori depinde tocmai de acele lucruri marunte pe care le ignoram, grabiti sa indeplinim lucrurile mari.

In contextul in care iubirea inseamna daruire fara rezerve, sunt de parere ca armonia sexuala intr-un cuplu reprezinta un pas important in drumul spre fericire. In ciuda diferitelor probleme prin care trec, pentru unele cupluri intimitatea sexuala reprezinta lucrul care ii uneste si mai mult. Pe de alte parte, mai exista cupluri a caror viata sexuala nu este atat de intensa si cu toate acestea cei doi parteneri se iubesc si se simt fericiti impreuna. De ce? Pentru ca exista patru tipuri emotionale/ sexuale ce presupun perspective diferite legate de sex si de dragoste. Fiecare dintre noi are o atitudine diferita fata de dragoste si sex, are anumite asteptari fizice si emotionale de la partener. Iar de felul in care acesta raspunde asteptarilor depinde sentimentul de implinire al persoanei in cauza.

Cele patru tipuri de sexualitate: imaginativa, romantica, emotionala si senzuala corespund tipurilor psihologice ale lui Jung (intuitie, senzatie, ratiune si sentiment), elementelor astrologice: aer, pamant, foc, apa, celor patru tipuri de temperamente grecesti: coleric, sangvinic, melancolic, flegmatic sau prototipurilor de iubire clasificate de Stendhal: superficiala, fizica, bazata pe prietenie si pasionala. Desi oamenii reprezinta o mixtura intre toate aceste tipuri, un anumit stil sexual predomina intotdeauna, determinand ceea ce nu poti tolera intr-o relatie si acel “ceva” fara de care nu ai putea supravietui intr-o relatie. Compatibilitatea cuplului depinde de modul in care sexualitatea proprie se potriveste cu cea a partenerului. Pentru a-ti cunoaste mai bine propria sexualitate si chiar pe cea a partenerului, iata care sunt cele patru tipuri de sexualitate descrise de Sarah Litvinoff in studiul “Stiluri sexuale: Secretul compatibilitatii”:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri