28 Mai 2008 publicat în Familie 16 share-uri

Care sunt compromisurile pe care le-ai facut intr-o relatie si care este limita acestora? Cat de mult esti dispusa sa accepti si cand crezi ca aceste compromisuri iti distrug propria identitate si iti lezeaza sufletul?
“Sa-ti spun ce este dragostea adevarata. E credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, încredere i daruire impotriva ta insuti, impotriva lumii întregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi”, spunea Charles Dickens. Si intr-adevar, acesta este sentimentul care apare la sfarsitul unei relatii, cel de dragoste zdrobita. Atunci cand o relatie se termina apare sindromul inimii frante, al inimii ce ii este frica de ziua de maine pentru ca nu va mai semana cu ziua de ieri si care simte regret fata de ziua de ieri pentru ca i-a produs durerea pe care o simte astazi.

Orice sfarsit de relatie lasa in urma un gol pentru ca orice sfarsit provoaca spaima si stupefactie si pentru ca un nou inceput presupune reinnoire sufleteasca. O relatie se poate termina in mai multe feluri. Care sunt insa semnele care ne anunta insa inceputul sfarsitului? De cate ori nu am spus gata si nu am luat-o insa de la capat, convinsi de fiecare data ca de data aceasta lucurile trebuie sa o ia pe fagasul cel bun? De cate ori nu ne-am spus ca, asa cum este partenerul, si asa cum era relatia noastra cu el, se poate totusi si mai rau de atat? Si de cate ori, dupa pauze in relatie si momente de ragaz ai simtit ca nu poti sa traiesti fara el si de fiecare data te-ai intors spasita si iertatoare, convinsa mai mult ca niciodata ca trebuie sa-i acorzi lui si tie, relatiei voastre, inca o sansa?

Se presupune ca atunci cand esti implicat intr-o relatie cu sufletul, capacitatea de discernamant intre ceea ce trebuie facut si ceea ce se intampla de fapt are mult de suferit. Pentru ca dragostea e oarba, devii si tu orb odata cu ea. Exista insa mai multe categorii de oameni. Unii dintre oameni, sub pretextul independentei sentimentale, dau inapoi atunci se lovesc de primul compromis iesit in cale, altii renunta atunci cand se vad in ipostaza de a darui fara a primi nimic in schimb, iar altii continua pe drumul pe care l-au ales, convinsi de faptul ca daca stii sa daruiesti o sa si primesti. Pentru ultima categorie, iubirea inseamna neincetate dovezi de iertare. Si se iarta iar si iar pentru ca iubirea insasi este iertatoare.

Multe dintre noi ne intrebam insa care este momentul oportun in care trebuie sa spui “Gata, s-a terminat!”. Care este ultima picatura care umple paharul, care sunt semnele care anunta iremediabil ca incercari viitoare sunt de prisos, ca toate eforturile depuse intr-un dulcele scop al impacarii s-ar indrepta catre aceeasi finalitate, a iminentului sfarsit? Care sunt compromisurile pe care le-ai facut intr-o relatie si care este limita acestora? Cat de mult esti dispusa sa accepti si cand crezi ca aceste compromisuri iti distrug propria identitate si iti lezeaza sufletul? In speranta de a afla ce inseamna a investi prea mult intr-o relatie, am ascultat marturisirile unor persoane care s-au confruntat cu inevitabilul despartirii. Am aflat astfel cat de permisiva poate sa fie iubirea intr-o relatie si am descoperit in experientele lor mai multe adevaruri decat as fi putut gasi in cele mai documentate tratate de psihologie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri