„Daca nu iti place un lucru, schimba-l. Daca nu poti sa-l schimbi, schimba-ti atitudinea. Nu te plange.”, spunea Maya Angelou, iar eu imi repet in sine aceste cuvinte ori de cate ori simt nevoia sa ma plang si totusi nu o fac.
Iubirea nu te forteaza sa porti masca aparentelor, sa fii altfel decat esti, nu te invata mecanismele fortei sau regulile dominatiei. In iubire, iti permiti sa fii in mod autentic fiinta delicata si fragila care esti de obicei fara a te stradui sa inveti sa fii puternica. Tot cautand iubirea autentica devii foarte dezamagit de iubirile pe care le intalnesti in calea ta. Iubire dupa iubire, relatie dupa relatie, iubire ce aduce a iubire si totusi nu este iubire... Nu a spus nimeni ca nu exista iubirea. Asa insa cum nu te poti astepta sa-ti primesti prieteni in vizita fara ca tu sa le fi aratat drumul pe care trebuie ei trebuie sa-l parcurga pentru a ajunge la tine, nu te poti astepta ca iubirea sa vina fara sa fi gasit calea spre tine insati.

Iubirea exista pentru cei care au gasit curajul de a merge pe calea descoperii propriului eu de a merge pe calea iubirii. Norocul ti-l faci insa cu mana ta. Nimeni nu contesta importanta nevoilor spirituale de a fi apreciat, admirat, iubit. Toate acestea te fac sa te simti cu adevarat ca traiesti si ca esti o fiinta umana ca oricare alta. Insa relatia cu celalalt nu va substitui o relatie eficienta pe care ti-o construiesti cu tine insati. Viata ne testeaza in permanenta limitele, dar ceea ce este ironic, este faptul ca de cele mai multe ori aceste limite nici nu exista. Cine a spus insa ca nu putem face toate acestea si de unul singur? Asteptand iubirea si nu gonind dupa ea... Mai mult ca sigur ca singuratatea este apasatoare, dar devine insuportabila abia atunci cand nu te simti confortabil cu tine insati. Nu poti stii cu adevarat cine esti si cum esti tu cu adevarat pana cand nu ramai singur. Iar dincolo de iubire si de singuratate exista nimicurile care dau savoare vietii, acele mici detaliile care ne umplu existenta si fara de care, pana si iubirea, ar parea fada si fara gust. Exista prietenii, exista frumusete, exista arta, exista mii de lucruri care te fac sa zambesti, exista soare, exista ploaie. Si exista si o viata dincolo de iubire...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri