Crizele cele mai frecvente care apar in viata unui cuplu pornesc de la modul in care fiecare persoana dintr-un cuplu percepe sentimentul de libertate.
Libertatea este un cuvant pentru care s-au sacrificat multe. Din cauza dorintei de libertate au izbucnit revolutii, au loc conflicte interumane, s-a schimbat modificarea, s-au mutat muntii din loc. Si cu toate acestea, desi vorbim atat de mult despre libertate si proclamam sus si tare sa suntem liberi, nu stiu in ce masura ne simtim cu adevarat liberi. Si mai ales atunci cand ne referim la libertatea simtita si traita intr-un cuplu, atunci cand libertatea se imparte la doi. Mai mult ca sigur ca dragostea are foarte mult de-a face cu sentimentul de libertate. Dragostea ne face sa ne inflacaram, ne face sa vedem dincolo de spiritul nostru rational, ne deschide inimile spre nou.

Dragostea ne inlesneste drumul spre noi insene, spre ceilalti, spre viata. Dragostea ne poate schimba obiceiurile, ne face sa fim mai putin egoisti. Sentimentul de dragoste trait la intensitate maxima are aceleasi consecinte asupra sufletului nostru pe care le are sentimentul de libertate. Ne da aceeasi forta, aceeasi incredere in noi, aceeasi dorinta de a schimba lumea si aceeasi certitudine ca o putem face. Atunci cand iubim, nu ne mai intrebam ce este libertatea si daca suntem liberi cu adevarat. Ne simtim pur si simplu liberi si ne este suficient sa constientizam acest lucru. Ne simtim liberi atunci cand iubim pentru ca ne lasam sentimentele sa alerge pe carari neumblate pana acum. Ne simtim liberi pentru ca uneori nu detinem controlul asupra acestora. Si ce este mai ciudat este faptul ca nici nu ne dorim acest lucru... Pur si simplu nu avem nevoie de certitudini suplimentare care sa ne confirme ceea ce simtim deja.

Personal, iubesc acest cuvant. Se numara printre putinele cuvinte cu un real impact asupra forului meu interior. Imi place cuvantul libertate si vreau sa cred in libertatea simtita in mod egal de catre ambii parteneri ai unui cuplu. As vrea sa cred ca libertatea nu poate fi constransa in nici un fel de compromisurile care intervin la un moment dat intr-o relatie. Intr-un mod generalist, libertatea inseamna a avea putere nelimitata asupra propriei vieti, a-ti modela viata dupa propriile preferinte. Restrangand viziunea la anumite cercuri de oameni, oamenii cu adevarat liberi sunt aceia care ii lasa si pe ceilalti sa fie astfel. Caci a fi liber nu inseamna in nici un caz a-i modela pe ceilalti, inseamna a le respecta trairile, sentimentele si gandurile in aceeasi masura in care le respecti si pe ale tale
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri