9 Ianuarie 2012 publicat în Entertainment 1 share-uri

O carte excelenta scrisa de Emmanuel Carrere, castigator al Premiului Renaudot in 2011.

«La interval de doar cateva luni, viata m-a facut sa fiu martor la doua dintre evenimentele de care mi-e cel mai frica pe lume: moartea unui copil – traita de parintii acestuia si moartea unei tinere femei – traita de sotul si copiii lor. Cineva mi-a spus atunci: esti scriitor, de ce nu scrii despre povestile noastre? A sunat ca un fel de porunca, asa ca am acceptat. Astfel am ajuns sa spun povestea prieteniei dintre un barbat si o femeie, amandoi supravietuind cancerului, amandoi avand cate un picior amputat si amandoi avand aceeasi profesie.

In aceasta carte este vorba despre viata si moarte, despre boala, saracie lucie, dreptate si, mai ales, despre dragoste. Si totul este adevarat.» Emmanuel Carrère

«Alte vieti decat a mea este (...) cartea fericirii smulse din ghearele disperarii, cartea ratiunii, scrisa de aceasta data cu permisiunea de a spune adevarul pana la capat. Furtuna inspaimantatoare a trecut, raman doar cuvintele (si ce cuvinte!) care o descriu.» Le Nouvel Observateur

«Complet atipica in constructie si in realizarea intrigii... o opera literara puternica a carei lectura nu ne poate lasa indiferenti.» Lire

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

De acelasi autor, au mai aparut la Editura Trei: Un roman rus, Adversarul si Ora de schi.

Pentru a reda viata si a o zugravi asa cum este ea in realitate, aspra, plina de bucurii sau de bogatie, sau cum nu este, bizara, sfasietoare sau banala, pentru a comenta pe marginea ei, pentru a o amplifica sau a o rasturna, Emmanuel Carrère a dezvoltat, prin fiecare carte a sa, o maniera proprie de a scrie literatura, pe care unii o numesc autofictiune, iar altii, biografie fictiva. Oricum s-ar numi genul literar pe care-l practica, scriitorul francez muta accentul de pe «eu», pe «ei», continuand sa spuna o poveste despre el insusi.

Emmanuel Carrère este unul dintre cei mai prestigiosi scriitori francezi contemporani. Licentiat in studii politice, el este, de asemenea, scenarist si regizor. A debutat in 1982, cu un eseu dedicat cineastului german Werner Herzog, dar primul sau roman, L’Ami du jaguar, a aparut in 1983. A devenit celebru prin romanele sale care imbina adevarul biografic cu fictiunea: Adversarul, Un roman rus si Alte vieti decat a mea. Cartile sale au fost recompensate cu numeroase premii, dintre care amintim Prix Femina pentru Ora de schi. Romanul Alte vieti decat a mea a fost distins cu: Grand Prix Marie Claire du Roman d’Emotion, premiul cititorilor publicatiei L’Express, Premiul Crésus si Premiul Globe de Cristal (2010).

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Autor carte: Emmanuel Carrère

Carte aparuta la Editura Trei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri