Romani din intreaga tara au sustinut in acest weekend turismul romanesc si au participat la prima editie a evenimentului ce sarbatoreste singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, lacul Sfanta Ana.

Evenimentul, o sarbatoare a traditiilor si datinilor locale, a reusit sa atraga atentia turistilor, iar ritmurile de rock popular ale formatiei Szekler Band au rasunat pe malul lacului intr-un spectacol vulcanic, insotite de un spectaculos foc de artificii.

Finantata cu fonduri europene, Ziua Lacului Sfanta Ana s-a bucurat de un real succes, o surpriza a evenimentului fiind numarul ridicat de tineri prezenti duminica la eveniment. Traditiile si valorile locale au fost sarbatorite de-a lungul intregii zile intr-un periplu de activitati muzicale, sportive, gastronomice si artistice.

„Nu poate decat sa ne bucure succesul pe care Ziua Lacului Sfanta Ana l-a avut. Numarul persoanelor care au venit la eveniment a fost impresionant! Suntem incantati ca am atras atentia asupra frumusetii si potentialului locului si ca am reusit sa pozitionam Lacul Sfanta Ana pe harta locatiilor de distractie din tara!”, a declarat Constantin Munteanu, Presedintele Asociatiei Eco-Hangu.

Sarbatoarea a debutat cu un concurs in care iubitorii de barci s-au intrecut in vaslit. Lupta a fost stransa, iar participantii au fost incurajati de sutele de spectatori pe tot parcursul traseului. Copiii au avut si ei parte de distractie intr-un alt concurs, de vaporase teleghidate. La orele amiezii, cei prezenti la eveniment au avut parte de un spectacol deosebit cu personaje din vremuri stravechi, ce au facut scurte demonstratii de arme si simulari de lupte. Spectatorii au putut fi astfel martori la o mica parte din istoria locala. Au urmat dansurile populare, la care toata lumea a fost invitata sa participe si sa invete pasii specifici zonei.

Obiceiurile culinare au fost readuse la viata de catre gospodinele prezente la eveniment ce au pregatit cu maiestrie preparate traditionale, spre deliciul celor prezenti. Evenimentul s-a incheiat pe sunete de rock popular intr-un spectacol original oferit de formatia «Szekler Band». In plus, turistii prezenti la Ziua Lacului Sfanta Ana s-au bucurat de un foc de artificii impresionant ce a durat mai mult de 30 de minunte.

„Ma bucur ca se organizeaza in sfarsit si la noi astfel de sarbatori! Zona este foarte frumoasa si merita sa fie promovata! Am venit cu sotia si copiii, iar cei mici au fost foarte incantati de vaporasele teleghidate! Noua ne-au placut dansurile populare si gulasul”, a marturisit Alexandru Cojocaru, unul dintre participantii de la Ziua Lacului Sfanta Ana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri