Aniversarea a 78 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu

12:03, 29 Martie 2011 publicat în Entertainment

Cum arata Nichita Stanescu in memoria generatiei 80 veti putea descoperi timp de o luna la Sala de Lectura a Teatrului ACT, prin amabilitatea graficianului Tudor Jebeleanu, care a pus la dispozitie din fabuloasa-i arhiva personala o serie de fotografii inedite cu Nichita Stanescu - O dupa-amiaza cu Nichita.

Comunicat de presa

Fundatia Teatrul ACT organizeaza joi, 31 martie 2011, ora 18, la ceainaria Sala de Lectura (Calea Victoriei 126, etaj 2) un dublu eveniment: vernisajul expozitiei de fotografie O dupa-amiaza cu Nichita si lansarea audiobook-ului Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre scriitori si literatura, aparut la Editura Casa Radio.

Citeste si:
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe...
Scrisoare deschisă a...

Din dorinta de a dezvalui dimensiunea personalitatii lui Nichita Stanescu in viata culturii romane, atat pentru contemporanii sai dar si pentru cei mai tineri, aniversam 78 de ani de la nasterea poetului printr-o expozitie de fotografii realizate acasa la Nichita intr-o dupa-amiaza din primavara lui 82, prin rostirea poemelor sale si discutii cu cei care l-au cunoscut.

Cum arata Nichita Stanescu in memoria generatiei 80 veti putea descoperi timp de o luna la Sala de Lectura a Teatrului ACT, prin amabilitatea graficianului Tudor Jebeleanu, care ne-a pus la dispozitie din fabuloasa-i arhiva personala o serie de fotografii inedite cu Nichita Stanescu - O dupa-amiaza cu Nichita. Joi seara, autorii fotografiilor, Tudor Jebeleanu, Florin Iaru si Traian T. Cosovei, ne vor impartasi impresiile lor despre aerul acelei dupa-amieze, printre invitatii lor regasindu-se: pictorul Sorin Dumitrescu, scriitorii Mircea Cartarescu, Bogdan Ghiu si multi alti prieteni de-ai poetului.

Marturiilor fotografice expuse li se va alatura si vocea poetului sarbatorit, restituita de abumul intitulat Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre scriitori si literatura, care contine inregistrari din arhivele Radio Romania, realizate intre 1969-1983. Proaspata aparitie din recent inaugurata colectie Lecturi pe intuneric a Editurii Casa Radio reproduce de asemenea in premiera absoluta detalii fotografice ale memorabilei dupa-amieze cu Nichita, precum si desene semnate de Tudor Jebeleanu!

Citeste si:
Cere-mi ce vrei și-ți voi da! - Volumul 4 din celebra serie...
Cere-mi ce vrei și-ți voi da!...

Va asteptam cu drag!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri