12:06, 30 Iunie 2009 publicat în Entertainment

Eleni si Souzana Vougioukli vor interpreta la Bucuresti compozitii muzicale din diverse parti ale lumii.

In ziua de 2 iulie, artistele Eleni si Souzana Vougioukli vor interpreta la Bucuresti compozitii muzicale din diverse parti ale lumii. Concertul este organizat de Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti in cadrul evenimentelor paralele desfasurate cu prilejul expozitiei de fotografie "Lumina si umbre in Balcani" de la Libraria Carturesti.

Cu fermecatoarele si tinerele lor voci, surorile Vougioukli vor initia publicul in misterul polifoniei balcanice si vor dezvalui elemente comune, care dainuiesc in spatiu si in timp, din muzica diverselor popoare.

Tinerele interprete, cunoscute publicului din Grecia in ultimii doi ani prin aparitiile lor in "Trenul din Rouf" (Atena), au inceput de foarte timpuriu sa exploreze muzica lumii si sa experimenteze posibilitatile vocii umane ca organ muzical innascut. Punand un accent deosebit pe limba originala si respectand pronuntia si expresia ei, ele canta in mai mult de douazeci de limbi si dialecte, atat a cappella, cat si acompaniindu-se de pian, chitara si instrumente de percutie.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

Din multiculturalul oras al Greciei Xanthi, care este, totodata, locul lor de obarsie, surorile Vougioukli poarta publicul intr-o calatorie prin alte meleaguri, popoare si culturi, prin clipe nostalgice ale altor vremuri si, deopotriva, ofera o perspectiva estetica singulara asupra muzicii lumii.

Repertoriul lor cuprinde rebetika si cantece traditionale grecesti - in toate dialectele, inclusiv in graiurile din Sudul Italiei -, cantece din Balcani, fado, cantece napolitane, hispanice, frantuzesti, irlandeze, turcesti, arabe, tiganesti, blues si jazz american, cantece armenesti, sefarde, precum si compozitii proprii.

Citeste si:
Top 7 cele mai frumoase insule grecești
Top 7 cele mai frumoase...

Prima lor inregistrare discografica, pusa in circulatie de casa de discuri Legend, poarta titlul Eleni & Souzana Vougioukli.

"Elementele statornice ale traditiei, care supravietuiesc in spatiu si in timp, se preschimba, cand constient, cand inconstient, oferind astfel o expresie moderna, contemporana a diacronicului. Tocmai aceasta este si stradania noastra in abordarea muzicii altor popoare, precum si a cantecelor noastre. Forta si dinamismul lor ne poarta cu ele si ne domina, insa radacina lor primordiala ne calauzeste totodata pasii pe drumuri noi."
Eleni si Suzana Vougioukli

2 iulie, orele 19.00, Teatrul National Bucuresti, Sala Atelier (pretul biletului 30 RON si 16 RON)
4 iulie, orele 19.00 , Libraria Carturesti, Arthur Verona 13-15 (intrarea libera)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri