29 Mai 2017 publicat în Entertainment 1 share-uri

Cealalta parte a sperantei, noua comedie a lui Aki Kaurismaki, poate fi vizionata si in cinematografele romanesti!

„Prin acest film incerc sa fac tot ce pot eu mai bine pentru a sfarama modul european de a vedea refugiatii fie ca victime pe care le compatimim, fie ca pe imigrantii aroganti din punct de vedere economic, care ne invadeaza societatea pur si simplu pentru a ne fura locul de munca, sotia, casa ori masina“, spune regizorul.

„In istoria Europei, crearea si implementarea prejudecatilor rezultate din stereotipuri a avut un ecou sinistru. Recunosc ca Cealalta parte a sperantei este, intr-o anumita masura, un film care isi propune sa influenteze vederile si opiniile spectatorilor, incercand in acelasi timp sa le manipuleze emotiile, pentru a-si indeplini scopul.

Pentru ca aceste eforturi vor esua firesc, ceea ce ramane este, sper, o poveste verticala si usor melancolica, spusa cu umor, iar pe de alta parte, un film aproape realist despre cateva destine din lumea de astazi“, spune Aki Kaurismaki.

Aki Kaurismaki, dealul cerbului

Aki Kaurismaki s-a nascut in Finlanda si are 60 de ani. In limba finlandeza, numele sau inseamna „dealul cerbului”. Pana sa ajunga un nume in industria filmului, el a fost postas, a spalat vase pentru un restaurant si a activat pe post de critic de film. La un moment dat, a infiintat (impreuna cu fratele sau, Mika) o casa de productie si distributie numita Villealfa. Cei doi sunt responsabili pentru o mare parte din productiile finlandeze inca din anii ‘80.

In 1990 a regizat primul sau film in limba engleza, comedia "I Hired a Contract Killer", selectat in Competitia pentru Leul de aur la Festivalul de film de la Venetia.

Cel mai recent film de lungmetraj regizat (si produs) de Aki Kaurismaki a fost "Le Havre" (2011), pelicula distribuita si in Romania de Independenta Film.

Trailer theme song: Dumari & Spuget - Skuula tai delaa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri