In ziua de 11 ianuarie 2009, intr-o atmosfera de mare fast, surprizele, emotile, asteptarile, bucuriile si dezamagirile s-au tinut lant, facand sa bata cu putere inimile vedetelor si ale fanilor acestora. In incinta fastuosului hotel Beverly Hilton din Beverly Hills, in cadrul celei de a 66-a editie a Globurilor de Aur, mult ravnitele premii au fost decernate. Marea castigatoare a festivitatii nu a fost nimeni alta decat Kate Winslet, care a reusit sa smulga doua premii

In ziua de 11 ianuarie 2009, intr-o atmosfera de mare fast, surprizele, emotile, asteptarile, bucuriile si dezamagirile s-au tinut lant, facand sa bata cu putere inimile vedetelor si ale fanilor acestora. In incinta fastuosului hotel Beverly Hilton din Beverly Hills, in cadrul celei de a 66-a editie a Globurilor de Aur, mult ravnitele premii au fost decernate.

Marea castigatoare a festivitatii nu a fost nimeni alta decat Kate Winslet, care a reusit sa smulga doua premii, unul pentru rolul de cea mai buna actrita intr-un rol secundar in filmul The Reader si altul pentru cea mai buna actrita in filmul Revolutionary Road.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar i-a revenit postmortem lui Heath Ledger pentru interpretarea sa din filmul “The Dark Knight”.

Surprinzator sau nu, filmul "Slumdog Millionaire" nominalizat la categoriile: Cel mai bun film drama, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy) si Cea mai buna coloana sonora (A.R. Rahman) a fost si castigatorul titlului de cel mai bun film. Pentru interpretarea sa din filmul The Wrestler, in regia lui Darren Aronofsky, Mickey Rourke a fost desemnat cel mai bun actor intr-un rol principal. Iata asadar, care sunt castigatorii premiilor Globurile de Aur 2009:

Cel mai bun film, drama: Slumdog Millionaire

Cel mai bun film comedie: Vicky Cristina Barcelona

Cel mai bun actor, drama: Mickey Rourke (The Wrestler)

Cea mai bun actrita, drama: Kate Winslet (Revolutionary Road)

Cel mai bun actor, comedie/ muzical: Colin Farrell (In Bruges)

Cea mai buna actrita, comedie/muzical: Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky)

Cel mai bun actor intr-un rol secundar Heath Ledger (The Dark Knight)

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Kate Winslet (The Reader)

Cel mai bun regizor: Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

Cel mai bun scenariu de film: Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire)

Cel mai bun film strain: Waltz With Bashir (Israel)

Cea mai buna pelicula de desene animate: WALL-E

Cea mai buna coloana sonora: A.R. Rahman, Slumdog Millionaire

Cel mai bun serial de televiziune, drama: Mad Men

Cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune, drama: Anna Paquin (True Blood)

Cel mai bun actor intr-un serial de televiziune, drama: Gabriel Byrne (In Treatment)
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri