Laureat al premiilor Goncourt si al Academiei Franceze, nonconformistul Pascal Quignard ne propune o carte paradoxala si incitanta, un album in care erotismul este potentat de eruditie. "Noaptea sexuala" este de fapt noaptea in care se ascund cele mai inavuabile fantasme, imaginile originare obsesive ("scene primitive", le numeste autorul) care au populat viata nocturna a umanitatii.

Un album indraznet si seducator, in care erotismul imaginilor reverbereaza in splendidul eseu al lui Pascal Quignard. Un album cu pagini negre ca intunericul, spune autorul. Noi, cititorii, am spune mai degraba ca o caseta de bijuterii captusita cu o somptuoasa catifea neagra, pe care straluceste albul literelor si al trupurilor dezvelite.

Laureat al premiilor Goncourt si al Academiei Franceze, nonconformistul Pascal Quignard ne propune o carte paradoxala si incitanta, un album in care erotismul este potentat de eruditie.

Paginile acestei carti vorbesc despre noaptea in care se ascund cele mai inavuabile fantasme, imaginile originare obsesive ("scene primitive", le numeste autorul) care au populat viata nocturna a umanitatii.

De la primele reprezentari ale acuplarilor rituale din grotele preistorice la imaginile socante ale artei moderne, trecand prin frivolele scene de budoar ale rococoului, prin gravurile explicite ale Renasterii sau prin rafinatele stampe japoneze, aflate in mari muzee si in colectii particulare pana de curand ramase ascunse ochilor publicului, albumul-eseu Noaptea sexuala dezvaluie visul tainic, la hotarul dintre placere si fascinatie tematoare, pe care il intrezareste, in clipele abisale, fiecare dintre noi.

Autor: Pascal Quignard

Traducere de Vlad Russo

Editura Humanitas


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri