12:07, 17 Iulie 2012 publicat în Entertainment 8 share-uri

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 18 iulie 2012, de la ora 18.00, la Sala Foaier, la vernisajul expozitiei de caligrafie japoneza realizata de Rodica Frentiu, 'Meditatiile pensulei'.

Seria de caligrame concepute in stilul artei caligrafice japoneze se deschide cu o meditatie asupra timpului si spatiului, asupra vietii si mortii, asupra frumusetii lucrurilor simple si trecatoare…

Urmand calea caligrafiei in care tusul, pensula si hartia devin componente ale reflectiei asupra lumii, exercitiul spiritual propus isi gaseste implinirea prin tonalitati si expresii grafice specifice, in ritmul unei respirari. Concomitent arta pictoriala si verbala, caligrafia japoneza este arta liniei in miscare, ce armonizeaza expresia poetica si pe cea artistica intr-o reprezentare unica a eternitatii clipei.

Prin arta caligrafiei, procesul suspendarii timpului, in care miscarile tusului negru devin o expresie pura a sinelui reprezentat in infinitul alb al hartiei, se implineste intr-o noua configurare spatiala.

Citeste si:
American Independent Film Festival il aduce la Bucuresti pe actorul...
American Independent Film...

Linia grafica transfigurata se activeaza intr-o alta dimensiune, una in care centrul de greutate cade pe impermanenta si inconsistenta lucrurilor, iar caligramele din expozitie ilustreaza emotii, ganduri si impresii, stari de o clipa fixate printr-o unica miscare a pensulei.

Expozitia Meditatiile pensulei se doreste o „marturie” personala venita sa semnaleze unicitatea artei caligrafice japoneze.

Citeste si:
Sportivi de performanta, impreuna pentru copiii cu boli incurabile
Sportivi de performanta,...

Expozitia va putea fi vizitata la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Foaier, pana pe 29 iulie, de marti pana duminica. Luni este inchis.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri