A fost lansat Primul Abecedar de Nutritie, realizat de prof. dr. Nicolae Hancu, o carte care isi propune sa ne educe din punct de vedere alimentar.

Comunicat de presa

Recent, a fost lansat Primul Abecedar de Nutritie, realizat de prof.dr. Nicolae Hancu in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.

Probabil cea mai importanta carte de nutritie de la profesionisti pentru publicul larg, Abecedarul de Nutritie este un ghid complet de alimentatie sanatoasa bazat pe cele mai noi date din acest domeniu, adaptate pentru a fi usor intelese si puse in practica de cat mai multe persoane. In contextul in care 70% dintre vizitele la medic sunt cauzate de o alimentatie nesanatoasa si dezechilibrata, Abecedarul de Nutritie isi propune sa educe cititorii cu privire la alimentele pe care le consuma si la stilul de viata pe care ar trebui sa il adopte.

"Daca abecedarul de la scoala ne-a invatat sa scriem si sa citim, rolul Abecedarului de Nutritie este sa ne initieze in stiinta si arta de a manca sanatos si sa ne invete cum sa devenim propriii nostri nutritionisti", a declarat initiatorul si autorul Abecedarului de Nutritie, prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Alimentatia este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza starea de sanatate, atat in bine, cat si in rau, fiind cauza principala a numeroase boli, de la afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare, la diabet, obezitate, hipertensiune arteriala, diferite tipuri de cancer si boli hepatice. Inclusiv Declaratia Politica a Organizatiei Natiunilor Unite (septembrie 2011) trage un semnal de alarma asupra faptului ca "alimentatia nesanatoasa, bogata in grasimi saturate si de tip trans-, sare si dulciuri provoaca anual moartea a 14 milioane de oameni la nivel global".


"Abecedarul de Nutritie s-a nascut din necesitatea de a elabora un program national prin care cultura nutritionala a romanilor sa se dezvolte intr-un mod adecvat, in conditiile in care multi romani nu mananca sanatos. Trebuie sa invatam sa mancam sanatos, astfel ca am conceput acest Abecedar sub forma a 10 lectii care ofera toate informatiile necesare adoptarii unei nutritii corecte. Tin sa subliniez ca singurele recomandari pentru o alimentatie sanatoasa ar trebui sa aiba o unica provenienta: medicii specialisti nutritionisti care practica aceasta specialitate pe baza examenelor atestate de Ministerul Sanatatii"
, a punctat prof.dr. Nicolae Hancu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri