26 Martie 2012 publicat în Entertainment 33 share-uri

Madonna este fara indoiala o legenda vie. Este omul care a infleunetat nu doar muzica si spectacolul, ci intreaga societate.

Madonna a creat o noua controversa cu ultimul ei videoclip Girl Gone Wild unde o regasim in mare forma, foarte energica si atemporala.

Desi controversa din jurul videoclipului ei este majora, multi inrosindu-se pana in varful urechilor, (vezi Madonna starneste furia ortodocsilor rusi – Adevarul) nu mai poti crede ca doamna se preteaza la chestii foarte spectaculoase doar ca sa socheze publicul. Nu, Madonna nu poate fi suspectata de asa ceva, sau poate ca e prea tarziu sa mai facem aceasta analogie, caci pop-starul se confunda deja de ani de zile cu excentricitatea.

Vezi ultimul videoclip Girl Gone Wild - Madonna:

Nu stiu daca imi veti da dreptate, dar Madonna este personalitatea contemporana care a zguduit cel mai tare normele scociale, pudoarea si conceptia despre feminitate. Madonna a fost primul star feminin care a spus in moduri foarte evidente: „femeilor le place sa faca sex”.

Si din acest motiv, Madonna a devenit subiect de studii culturale. Iata ce spune despre ea, Douglas Kellner, unul dintre cei mai cunoscuti teoreticieni:

„Madonna a devenit un icon cultural in mare parta datorita look-ului ei, datorita imaginii ei si statutului, care au devenit simboluri ale modei, sexualitatii si stilului. A devenit un model, mai ales pentru tinerele fete care s-au identificat cu imaginile ei de la inceput - femeia alba, facand parte din clasa munictoare; tinerelor le place modul cum se exprima Madonna, detaliile pe care le-a adus ea in moda – jeansi rupti, lanturi, cruci si o atitudine rebela. Mai apoi, Madonna a imprumutat imaginea celebra a lui Marilyn Monroe”

Pe parcursul vietii ei, Madonna, e adevarat, a stiut cum sa se transforme intr-un brand si sa se mentina in aceasta ipostaza si a facut lucrul acesta cu foarte mare naturalete, jucandu-se in acelasi timp cu tot ceea ce stiam noi pana acum despre barbati si femei, multiculturalitate (n.r. in multe cantece, Madonna a abordat tema iubirii dintre o femeie alba si un barbat negru sau latin ), homosexualitate, etc.

In noul videoclip, dansatorii ei sunt cocotati pe niste platforme. Au trupuri foarte masculine, in acelasi timp vestimentatia lor aminteste de feminitate. Aceasta este o noua exprimare a "Mitului androginului" care este de altfel un simbol cultural foarte cunoscut din vechi timpuri. In aceasi timp, cantareata isi exprima foarte natural sexualitatea, amintid mai degraba de dorinta masculina. Deci acesta este jocul pe care il face Madonna de foarte mult timp.

Captura din ultimul vidoclip Madonna- Girl Gone Wild

Eu vad intr-o lumina mult mai pozitiva atitudinea fara scrupule a Madonnei; cred ca si acum, ca de fiecare data, artista s-a jucat cu rolurile de gen in mod absolut admirabil. Pentru mine, ea pare sa spuna ca la 54 de ani, o femie devine stapana in universul ei. Cand canta despre dorintele ei sexuale, Madonna devine mai puternica, mai sigura de ea insasi. Ne scapa pe noi toate, indiferent de varsta, de pudoare! De fapt, ma mai intreb si acum, dupa mai bine de treizeci de ani de Madonna, de ce barbatii se mai mira ca… si femeile au dorinte sexuale…

Si citesc versurile cantecului chiar dupa ce am facut aceasta proprie decodare. Madonna ne spune direct:

“Nu mi-a fost niciodata frica sa fiu diferita (…)/ Ce se intampla, caut niste fete care au luat-o razna / Eu vreau doar sa le fac pe fetele astea sa zambeasca”.

Am scris acest articol pentru a crea arena potrivita pentru o astfel de discutie. Indiferent care v-ar fi parerea despre Madonna, despre ultimul ei videoclip si despre sexualitatea femeilor, va rog comentati! Haideti sa dezbatem acest subiect, zic eu, interesant.

Fragment dintr-un documentar VH1 despre Madonna:

Foto front si main: MissChampers

Citeste si: Scrisoare Madonnei: Ce fel de mama esti?

de Jullie S.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi mai multe articole despre frumusete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri