23 Decembrie 2011 publicat în Cultura 98 share-uri

O SA VA ISTORISESC ASTAZI o poveste foarte stranie, o poveste de Craciun!

Cu capul gol, cu mainile impreunate, cu pasi sovaitori, ca un hagiu venit de departe, Petre se apropie de Sfantul locas, trecu pragul, cazu in genunchi, uimit si rapit de fericire.

Catesitrele usi ale altarului erau deschise si inauntru, pe sfanta masa, ardea lumanarica lui. In toata biserica nu se mai gasea alta lumanare aprinsa si cu toate acestea mica flacara era atat de vie, incat prefacea smeritul locas intr-o slava de stralucire, de pace, de frumusete, de bucurie si de marire. Chiar biserica din Bostea nu putea fi mai frumoasa in acea noapte ca bisericuta din Galea!

Petre intelese minunea! Mama i se insanatosise, putul se dezlegase de blestem si cu toate ca Sfantul Prunc se facuse nevazut, mana lui pusese umila-i jertfa pe altarul Domnului!

De-un singur lucru nu se putea insa dumeri Petre: ca iubirea lui facuse aceasta minune!
Iubirea si credinta lui!…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

O poveste de Regina Maria a Romaniei

Foto int. art: Curtea Veche, Wikimedia si Shutterstock

Multumim editurii Curtea Veche pentru aceasta poveste si frumoasele imagini de arhiva care o infatiseaza pe Regina Maria a Romaniei.

Povestile citite iarna, la gura focului sau in fata bradului impodobit, au un farmec cu totul aparte. Nu intamplator, in apropierea Craciunului, Curtea Veche Publishing a pregatit o surpriza atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, interesati de una dintre figurile emblematice ale istoriei noastre. ”Povestile Reginei Maria a Romaniei” cuprinde treisprezece basme scrise de Majestatea Sa Regina Maria, toate inspirate de dragostea Reginei pentru Romania si poporul roman. Basmele au fost publicate pentru prima data în limba româna in anul 1923 sub titlul „Cartea de basme a Reginei Maria”.

Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri