1 Noiembrie 2011 publicat în Cultura 29 share-uri

Cartea lui Enoh, scrisa probabil in sec. II sau I i.H. si descoperita in Etiopia in 1773, este una dintre cele mai vechi marturii mistice existente si cel mai important text al corpusului pseudoepigrafic biblic.

Pomenita in Zohar si in Epistola Sf. Iuda, cartea aceasta a exercitat o puternica influenta asupra ganditorilor evrei si crestini, inclusiv asupra autorilor Noului Testament. Cateva teme familiare precum: introducerea raului in lume de catre "ingerii cazuti", epoca mesianica, Noul Ierusalim, Invierea si Judecata de Apoi sunt numai cateva dintre ele. Bogatia de detalii si simbolismul folosit de patriarhul Enoh in descrierea viziunilor sale legate de ingeri si demoni, de cerurile si iadurile din lumea de dincolo sunt egalate doar de Revelatia Sf. Ioan.

In ciuda caracterului sau fragmentar, Cartea lui Enoh poate fi considerata expresia clara a trairii si cunoasterii mistice din timpul Vechiului Testament cu consecinte de netagaduit si in vremea celui Nou.

Cartea lui Enoh a aparut la editura Herald. Multumim acestei edituri pentru preocuparea sa catre spiritualitate si mistica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Alaturi de Herald am organizat un concurs de creatie prin care ne-am propus sa investigam una dintre cele mai spirituale stari pe care le traiesc oamenii, acel sentiment care ne transforma si ne conecteaza la Univers: Iubirea.

E timpul sa anuntam castigatoarele!

Castigatoarele concursului organizat alaturi de Editura Herald sunt: Locul 1- Elena Munteanu; Locul 2- Christine Marie Turcu; Locul 3- Anca Silvia Orheian si Locul 4- Elena Aly. Felicitari tuturor persoanelor care ne-au trimis texte. Marturisim ca a fost o decizie tare grea!

Chiar daca nu au fost declarate castigatoare, tot in cadrul concursului de creatie Garbo.ro si Editura Herald, am ales sa publicam textele trimise de: Corina Vava, Iasmina Stoian, Claudia Groza, Otilia Duma, Insuratelu Veronica, Iulia si Gelu Buleandra. Felicitari!

Multumim tuturor participantilor, iar castigatoarelor le uram sa se bucure de lectura cartilor oferite de Editura Herald! Urmariti editiile Garbo.ro pentru a lectura textele alese pentru publicare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri