19 Octombrie 2011 publicat în Cultura 116 share-uri

Cultura romaneasca a fost reprezentata la Bruxelles - Capitala Uniunii Europene de cel mai valoros spectacol al ultimilor ani - Faust de Silviu Purcarete. Reactiile publicului si ale specialistilor au fost entuziaste.

Presedintele Comisiei Europene si publicul din Inima Europei, a fost de-a dreptul vrajit de spectacolul Faust al Teatrului National 'Radu Stanca' din Sibiu, in regia lui Silviu Purcarete, prezentat de 4 ori la Bruxelles.

Institutul Cultural Roman a sprijinit realizarea acestui eveniment, considerat evenimentul teatral al anului la Bruxelles. In perioada 12-15 octombrie, 1100 de platitori si aproape 500 de invitati (capacitate maxima) au vazut la cel mai mare spatiu expozitional din Bruxelles, Tour et taxis, gigantica montare, a carei echipa deplasata in Belgia numara 140 de persoane (plus un caine-actor).

Din Romania la Bruxelles: "Un vis nebunesc"...

Reactiile publicului si ale specialistilor au fost entuziaste. „O montare atat de spectaculoasa nu s-a mai vazut in Belgia din anii 70“, ne spune un reprezentant al Teatrului National al Comunitatii Franceze (TNCF) Bruxelles, iar directorul TNCF, Jean-Louis Colinet, adauga: „Desi am fost de la inceput parteneri ai proiectului, nu credeam ca poate fi adusa aici o asemenea productie. Mi se parea un vis nebunesc“.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, a onorat invitatia ICR si a asistat sambata, 15 octombrie la ultima reprezentatie, fiind la randul sau vrajit de magia acestei montari. Au fost prezenti de asemenea oameni de teatru si cultura din Franta, Luxemburg, Marea Britanie si Olanda, iar jo,i 13 octombrie ICR a organizat la TNCF Bruxelles dezbaterea Teatrul romanesc de azi, lansand si numarul special al revistei Alternatives théatrales dedicat scenei romanesti in prezenta teatrologilor George Banu si Mirella Patureau.

La repetitia generala au asistat zeci de studenti ai scolilor de arta dramatica din Belgia. „A fost pentru mine o sansa extraordinara sa pot vedea cum se creeaza un asemenea spectacol si cred ca imi va marca viitoarea cariera “, ne spunea Julien, actor in formare. „Institutul Cultural Roman este probabil cel mai activ institut strain din Bruxelles, iar aducerea Faustului confirma ca are o viziune la scara mare“, declara Nicolas Wieers, producator general al Euronews la Bruxelles.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri