Succes romanesc de rasunet la Bruxelles!

12:10, 19 Octombrie 2011 publicat în Cultura121 share-uri

Cultura romaneasca a fost reprezentata la Bruxelles - Capitala Uniunii Europene de cel mai valoros spectacol al ultimilor ani - Faust de Silviu Purcarete. Reactiile publicului si ale specialistilor au fost entuziaste.

Presedintele Comisiei Europene si publicul din Inima Europei, a fost de-a dreptul vrajit de spectacolul Faust al Teatrului National 'Radu Stanca' din Sibiu, in regia lui Silviu Purcarete, prezentat de 4 ori la Bruxelles.

Institutul Cultural Roman a sprijinit realizarea acestui eveniment, considerat evenimentul teatral al anului la Bruxelles. In perioada 12-15 octombrie, 1100 de platitori si aproape 500 de invitati (capacitate maxima) au vazut la cel mai mare spatiu expozitional din Bruxelles, Tour et taxis, gigantica montare, a carei echipa deplasata in Belgia numara 140 de persoane (plus un caine-actor).

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Din Romania la Bruxelles: "Un vis nebunesc"...

Reactiile publicului si ale specialistilor au fost entuziaste. „O montare atat de spectaculoasa nu s-a mai vazut in Belgia din anii 70“, ne spune un reprezentant al Teatrului National al Comunitatii Franceze (TNCF) Bruxelles, iar directorul TNCF, Jean-Louis Colinet, adauga: „Desi am fost de la inceput parteneri ai proiectului, nu credeam ca poate fi adusa aici o asemenea productie. Mi se parea un vis nebunesc“.

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, a onorat invitatia ICR si a asistat sambata, 15 octombrie la ultima reprezentatie, fiind la randul sau vrajit de magia acestei montari. Au fost prezenti de asemenea oameni de teatru si cultura din Franta, Luxemburg, Marea Britanie si Olanda, iar jo,i 13 octombrie ICR a organizat la TNCF Bruxelles dezbaterea Teatrul romanesc de azi, lansand si numarul special al revistei Alternatives théatrales dedicat scenei romanesti in prezenta teatrologilor George Banu si Mirella Patureau.

Citeste si:
Lecitina: îmbunătățește memoria, imunitatea și sănătatea ficatului
Lecitina: îmbunătățește...

La repetitia generala au asistat zeci de studenti ai scolilor de arta dramatica din Belgia. „A fost pentru mine o sansa extraordinara sa pot vedea cum se creeaza un asemenea spectacol si cred ca imi va marca viitoarea cariera “, ne spunea Julien, actor in formare. „Institutul Cultural Roman este probabil cel mai activ institut strain din Bruxelles, iar aducerea Faustului confirma ca are o viziune la scara mare“, declara Nicolas Wieers, producator general al Euronews la Bruxelles.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri