12 Octombrie 2011 publicat în Cultura 11 share-uri

Putem sa intelegem mai bine teoriile lui Freud cu ajutorul cartii 'Despre psihanaliza', aparuta la Editura Herald.

Despre psihanaliza reprezinta prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta straduindu-se sa vorbeasca in prelegerile sale pe limba unui public cultivat, insa fara orientare medicala.

Lucrarea trateaza despre traumele psihice, isteria, tratamentul cathartic, refularea si rezistenta, conflictul psihic, simptomul, principiul determinismului mental, visele, complexele patogene, sexualitatea infantila, libidoul, perversiunea sexuala, complexul lui Oedip, nevrozele, arta, transferul, sublimarea - cateva dintre cele mai importante contributii aduse de psihanaliza.

Insistand asupra fenomenelor inconstiente, Freud a gasit o farama de adevar despre natura umana, iar prin cercetarile sale a intemeiat psihanaliza ca stiinta de sine statatoare, scotand-o de sub aripa biologiei si anatomiei.

Constient sau inconstient, orice terapeut din zilele noastre ia cu el in cabinet contributiile aduse de Freud. Terapiile de toate orientarile, fie ca sunt mai moderne, de tip CBT, psihoterapia rational-emotiva, analiza tranzactionala, fie ca este vorba de Gestalt sau Bodywork, toate au fost si sunt influentate de parintele psihoterapiei, Sigmund Freud.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Grauntele sadit de el cu multi ani in urma, incolteste in fiece forma de terapie, uneori mai mult, alteori mai putin, ramanand insa intotdeauna valorificat. (text Simona Tudor)

Nu uitati!
Alaturi de editura Herald va invitam sa participati la un concurs in cadrul caruia va invitam sa ne povestiti experientele voastre. Am vrea sa ne povestiti in materialele pe care ni le trimiteti despre IUBIRE. Ce este iubirea?

Povestiti-ne ce a insemnat pentru voi intalnirea cu iubirea. Indiferent de forma in care ati trait acest sentiment, indiferent daca povestea voastra este una implinita/ fericita sau nu, vorbiti-ne despre regasirea propriei fiinte alaturi de persoana draga sau despre curajul si puterea de a o lua de la capat in momentul cand totul a luat sfarsit.

Orice aparitie editoriala de la Herald va poate fi sursa de inspiratie, fiindca aceasta editura s-a axat in mod admirabil pe transmiterea si popularizarea mariloridei despre spiritualitate si inteligenta, intelepciune si suflet.... Concurs de creatie Garbo si Editura Herald: Ce este iubirea?

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!
Foto front si main: Wikimedia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri