Galeria de arta Saint Ink ne invita in perioada 15 septembrie - 1 octombrie 2011 sa vizionam expozitia de caricatura semnata da Matty Aslan.

Nascut pe 7 mai 1924 in orasul Ismail (astazi in Ucraina), Matty Aslan a devenit rapid unul dintre cei mai

cunoscuti si indragiti caricaturisti romani. Timp de 17 ani el a publicat zilnic in "Romania Libera" rubrica sa de umor satiric, denumita "Una pe zi".

Abordarea sa incisiva si empatica a vietii cotidiene l-a facut foarte popular in randul cititorilor pe care ii incanta si cu albumele sale de buzunar "D-ale pescarilor si vanatorilor" sau "Ghidul spectatorului de fotbal" si albume mai cuprinzatoare ca "Matty: In Delta" sau "Sa fim seriosi". A regizat si filme de animatie: "O poveste cu ursuleti", "Formica", "D-ale organigramei" si altele.

Expozitia de desene originale, donate de sotia autorului, d-na Simona Mehedinti-Aslan, este gazduita de Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3, Bucuresti) si pregatita sub egida Muzeului Benzii Desenate in colaborare cu Revista COMICS si Caricaturi DUM-DUM. Vernisajul, cu participarea unor invitati speciali, are loc joi 15 septembrie, ora 19:00.

Kudika Tarot

"In Delta", caricatura de Matty Aslan

"D'ale pescarilor si vanatorilor"; de Matty Aslan

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri