Susana Baca a devenit prima femeie de culoare care ajunge ministru peruan. In 26 iulie, artista a fost numita ministrul culturii in Peru de catre Ollanta Humala, presedintele tarii. La 67 de ani, Baca este recunoscuta pentru modul sau unic de a promova traditiile, muzica si folclorul, mixand ritmuri africane cu ritmuri din anzi.

Susana Baca nu este numai promotoarea muzicii afro-peruane, ea sprijinind si promovand mai multe organizatii non-profit si implicandu-se in diverse cauze sociale.

Ne bucuram sa anuntam ca Susana Baca a devenit prima femeie de culoare care ajunge ministru peruan. In 26 iulie, artista a fost numita ministrul culturii in Peru de catre Ollanta Humala, presedintele tarii. La 67 de ani, Baca este recunoscuta pentru modul sau unic de a promova traditiile, muzica si folclorul, mixand ritmuri africane cu ritmuri din anzi.

Coordoneaza propriul sau ONG, Black Continuum Institut si a fost numita Cultural Ambassador of Goodwill pentru UNICEF in Peru inca din 1987. Artista pe care care o asteptam cu mare nerabdare la PLAI a tinut sa mentioneze ca este foarte onorata si fericita ca poate sa isi completeze munca de promovare a culturii cu cea de incluziune sociala si culturala a peruanilor. Premiata cu Grammy pentru Lamento Negro, album inregistrat in Cuba, artista isi promoveaza acum noul album, Afrodiaspora. Susana Baca va concerta la PLAI in 17 septembrie, cand va sustine si un workshop despre cultura si muzica afro-peruana.

Mai mult decat un simplu festival de muzica, PLAI este un garant al calitatii artistilor invitati din toate colturile lumii si cel mai mare hub cultural din Romania, adunand peste 40 de organizatii (ambasade, centre culturale, ONG-uri) ce ofera, in total, in jur de 200 de activitati in cele trei zile de festival.

Biletele pentru editia din acest an a Festivalul Plai pot fi achizitionate on-line de la eventim.ro, precum si din retelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librariile Humanitas si Carturesti. Pretul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie, 55 lei pentru ziua de sambata iar duminica accesul este GRATUIT. Pretul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival este de 65 de lei! Abonamentul PLAI plus campare costa 70 de lei.

Foto fr, main si interior 2: Monocityjim - Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri