2 Iunie 2020 publicat în Cultura 1 share-uri

Noul context a făcut ca mai bine de o treime din anul școlar să se desfășoare online.

Potrivit sondajului DPH, 40% dintre părinți au alocat lunar 100-200 de lei pentru astfel de achiziții, iar 22% peste 300 de lei. Doar 2% spun că în această perioadă nu au cumpărat nimic special pentru a continua procesul educațional acasă.

Avantaje și dezvantaje ale școlii online

Cadrele didactice identifică printre provocările școlii online dificultatea în a menține copiii concentrați (47%), dificultatea în a explica noțiunile (40%), dar și intervenția fraților sau a părinților (20%). Pe de altă parte, părinții văd un dezavantaj în lipsa interacțiunii sociale cu colegii de clasă (83%), dar și faptul că este nevoie de ajutorul adulților pentru a participa la lecții (40%) sau de a înțelege noțiunile predate (32%).

De altfel, mai mult de jumătate dintre cadrele didactice consideră că este nevoie de ajutorul părinților pentru a se aprofunda noțiunile predate și pentru a se continua studiul individual. În plus, același procent estimează că în anul școlar următor vor trebui reluate anumite noțiuni pentru a se recupera sau aprofunda materia din aceste luni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Avantajele acestei perioade sunt diferite din punctul de vedere al cadrelor didactice versus părinți. Dacă prima categorie apreciază digitalizarea care a făcut posibilă continuarea procesului educațional, două treimi identifică timpul petrecut cu copiii ca fiind principalul avantaj, fie că acesta a fost de reconectare sau de aprofundare a noțiunilor predate la școală. În plus, o treime a precizat că avantajul de a observa ce materie se predă copiilor este de notat ca parte pozitivă a lunilor de școală online.

Sondaj realizat la nivel național, în luna mai, online, la care au participat 571 de cadre didactice și 293 de părinți, din mediul urban și rural.

Foto fr si main: By Juliya Shangarey /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri