12:06, 2 Iunie 2020 publicat în Cultura 1 share-uri

Noul context a făcut ca mai bine de o treime din anul școlar să se desfășoare online.

Potrivit sondajului DPH, 40% dintre părinți au alocat lunar 100-200 de lei pentru astfel de achiziții, iar 22% peste 300 de lei. Doar 2% spun că în această perioadă nu au cumpărat nimic special pentru a continua procesul educațional acasă.

Avantaje și dezvantaje ale școlii online

Cadrele didactice identifică printre provocările școlii online dificultatea în a menține copiii concentrați (47%), dificultatea în a explica noțiunile (40%), dar și intervenția fraților sau a părinților (20%). Pe de altă parte, părinții văd un dezavantaj în lipsa interacțiunii sociale cu colegii de clasă (83%), dar și faptul că este nevoie de ajutorul adulților pentru a participa la lecții (40%) sau de a înțelege noțiunile predate (32%).

Citeste si:
“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre...
“Gustă cu atenție. Bucură-te...

De altfel, mai mult de jumătate dintre cadrele didactice consideră că este nevoie de ajutorul părinților pentru a se aprofunda noțiunile predate și pentru a se continua studiul individual. În plus, același procent estimează că în anul școlar următor vor trebui reluate anumite noțiuni pentru a se recupera sau aprofunda materia din aceste luni.

Avantajele acestei perioade sunt diferite din punctul de vedere al cadrelor didactice versus părinți. Dacă prima categorie apreciază digitalizarea care a făcut posibilă continuarea procesului educațional, două treimi identifică timpul petrecut cu copiii ca fiind principalul avantaj, fie că acesta a fost de reconectare sau de aprofundare a noțiunilor predate la școală. În plus, o treime a precizat că avantajul de a observa ce materie se predă copiilor este de notat ca parte pozitivă a lunilor de școală online.

Citeste si:
Leroy Merlin: La un an de la lansarea serviciului în România,...
Leroy Merlin: La un an de la...

Sondaj realizat la nivel național, în luna mai, online, la care au participat 571 de cadre didactice și 293 de părinți, din mediul urban și rural.

Foto fr si main: By Juliya Shangarey /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri