3 August 2018 publicat în Cultura 1 share-uri

Secretul Fericirii atinge o problemă universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei.

La fel ca oricare alt lucru frumos, care se întâmplă în viață, o relație sentimentală fericită este destul de dificil menținut. Indiferent cât de puternice sunt sentimentele, daca încalci regulile pentru a păstra aparențele unei relații împlinite, riști să pierzi dragostea vieții tale. Dacă faci partea din categoria celor care cred că știu totul despre stereotipuri, despre metafore inutile care ascund lipsa de conținut, despre întâmplări previzibile, sensul închipuit al vieții și secretul comercial/infantil al fericirii, acest film are un mesaj pentru tine.

„Secretul Fericirii” atinge o problemă universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, iar acțiunea se poate petrece oriunde, nu neapărat în România, deși a fost filmat la București. Există un mesaj adevărat în poveste, iar creatorii filmului își doresc ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni.

Scenariul a fost scris de Alexandru Popa, care explică ce anume l-a inspirat în crearea acestei povești: „Clarobscurul. Zona aia ambivalentă de minciună și adevăr, transparență și opacitate, implicită relațiilor dintre oameni. Nu știu cum e în alte părți, dar în lumea pe care o cunosc și cred că o înțeleg cât de cât, prietenii, familia, oamenii aflați cumva într-o relație pe termen lung sunt parcă mereu suspendați între dorința de a împărtăși și necesitatea de a ascunde. Dacă scenariul a fost inspirat din viața reală? Evident, da. Dacă redă la scară o poveste adevărată? Categoric, nu. Sigur, și eu pendulez, la fel ca personajele mele, între ficțiune și realitate”.
Autorul scenariului ne îndeamnă să mergem sa vedem acest film, pentru că „vom râde, ne vom bucura și putem să ne alegem o tabără - să fim de partea lui Toma, a Anei sau a lui David - să descoperim, din întunericul sălii, secretele unor oameni care ne-ar putea fi vecini, colegi, prieteni sau… nu”. 

Teaser „Secretul Fericirii”:

Filmul, regizat de Vlad Zamfirescu, a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018). În luna iulie „Secretul Fericirii” a fost selectat în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

„Secretul fericirii” este o producție Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobrițoiu.

Mai multe detalii despre filmul „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.secretulfericirii/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri