28 Iunie 2018 publicat în Cultura 1 share-uri

Expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, care include cele mai importante invenții ale lui Leonardo da Vinci, va fi găzduită în premieră de un mall din România, iar intarea este liberă!

Până în data de 15 septembrie, clienții AFI Cotroceni vor avea ocazia să viziteze în mod gratuit una dintre cele mai apreciate și impresionante expoziții internaționale. Exponatele, ce reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului Leonardo da Vinci, vor fi dispuse în premieră într-un mall din România. Expoziția va fi inaugurată pe data de 20 iunie, de la ora 20:00, în zona cinematografului.

Leonardo da Vinci este una dintre cele mai emblematice personalități ale lumii, un geniu vizionar care deține mai multe recorduri impresionante, printre care se numără prima bicicletă, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Astfel, 45 de mașinării inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor putea fi admirate în mod gratuit în cadrul expoziției din AFI Cotroceni. În plus, 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experiența vizitatorilor și mai interesantă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40 Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

“Anul 2018 este Anul Patrimoniului Cultural European, motiv pentru care am dorit să marcăm simbolic acest eveniment, printr-o expoziție unică. Știm că timpul este prețios, tocmai de aceea ne-am propus ca fiecare experiență trăită în AFI Cotroceni de către clienții noștri să fie una cu adevărat unică. Așadar, ne bucurăm că am reușit să ne unim forțele cu partenerul nostru, Original Media, pentru a aduce aceste exponate în mall-ul nostru. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci și despre modul în care au fost create unele obiecte pe care astăzi le cunoaștem atât de bine”, a declarat Amira Stănescu, Marketing Manager AFI Cotroceni.

Aduse la viață de artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci, mașinăriile sunt realizate din lemn și respectă în detaliu schițele din caietele lui da Vinci. În plus, ele vin însoțite de o copie a schiței originale precum și informații despre aplicațiile gândite de marele inventator.

Împreună în arte și simțiri Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

De-a lungul timpului, expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”a mai fost prezentă în alte 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă, fiecare dată, zeci de mii de vizitatori. Aceasta va fi deschisă pentru public în perioada 20 iunie -15 septembrie. Mai multe detalii despre expoziție vor fi disponibile pe www.aficotroceni.ro, pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri