Iubitorii de muzică și poezie sunt invitați să participe la evenimentele Planeta Poeziei - ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice.

Prima serată poetică se va desfășura joi, 7 iunie a.c.,  de la ora 19:00 la Libraria Pavesiana, un eveniment de muzică și poezie dedicată liricii contemporane italiene.

Odată cu manifestarea de debut, „Poduri în versuri: de la Cesare Pavese la poezia italiană contemporană”, va fi lansat proiectul independent „Planeta Poeziei - ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice” / "The Poetry Planet - circling the Earth in 80 poetic encounters" / "Il Pianeta della Poesia - il giro del mondo in 80 incontri poetici" unde se va citi fie în limba română, cât și în limba italiană, poezii semnate de:

Cesare Pavese
&
Luigi De Robertis
Franco Donatini
Claudia Piccinno
Nicola Dal Falco
Giovanna Mulas

Prezentarea întâlnirii: Mara Chirițescu
Prezentarea proiectului: Ana Olimpia
Lectura: Silviu Geamănu
Video & regia: Andrei Stan
Imaginea artistică: Uri Negvi
Ilustrație muzicală: Constantin Mușat - vioară
Design: Alec Bartos
Traducere: Ana De Lucca & Mara Chirițescu
Coordonatoare proiect: AnaOlimpiaStyle

Adresă Librăria Pavesiana - Bucuresti, B-dul Lascăr Catargiu 27,

****

Eveniment promovat de Grupul „Poësis Mvndi - România”, în cadrul proiectului #PLANETAPOEZIEI, inclus in Festivalul Ambasadei italiene de la București, mai-iunie 2018.  

Primul ciclu de manifestări dedicate poeziei univerasale contemporane reunite sub titlul „Planeta Poeziei - ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice”, va continua cu seri de muzică și poezie dedicate

- spre final de iunie (dată în curs de definitivare), „Planeta Poeziei - din lirica polonă contemoprană” - eveniment realizat în colaborare cu Institutul Polonez București;
-  26 iulie ora 19:00 - Muzeul Sinaia - „Planeta Poeziei - din lirica contemporană cehă”, eveniment  realizat în colaborare cu Institutul Ceh București și Castelul Știrbey - Muzeul Sinaia ( în replică, la București - dată în curs de definitivare);
- 16 - 17 august ora 19:00 - „Cântecele Prutului în dulcele grai românesc”, eveniment de muzică și poezie, umat de o reprezentație de teatru independent „Trupa StanART”, pe Faleza „Cazino” de la Constanța.

Întregul proiect „PlanetaPoeziei - ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice” se va organiza în foarte strânsă colaborare cu institutele culturale sau direcțiile relații culturale ale ambasadelor din București - România.

INFO și detalii: worldpoetryday.ro@gmail.com

Accesul liber în limita locurilor disponibile.

NOTE:
Organizatorii își rezervă dreptul de a schimba datele evenimentelor în cazuri excepționale, cu obligativitatea de a comunica publicului în timp util, orice modificare.

În așteptarea sponsorilor/donatorilor care doresc să ne sprijine în schimbul unei susținute promovări internaționle, vă invităm să urmăriți manifestările reunite sub semnul #PlanetaPoeziei!

Este deosebit de apreciată comunicarea prezenței la evenimente la E-mail: worldpoetryday.ro@gmail.com sau pe pagina respectivelor evenimente.

Imagine: „Diptico” - Uri Negvi


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului SERATE POETICE: Planeta Poeziei - ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice.