4 Decembrie 2013 publicat în Cultura 16 share-uri

Il stii pe István? Daca nu, este timpul sa cunosti un om care se confunda cu scena pentru a transmite de fiecare data emotii autentice, puternice…

István Téglás face parte din specia rara a oamenilor plini de energie si daruire care vor sa traiasca strict din meseria pe care si-au ales-o. István Téglás este actor cu acte in regula, joaca pe scenele teatrelor de stat, cat si in teatrele independente.

A fost numit dansator din pricina talentului sau in arta miscarii si este luat constant de regizori in proiecte de teatru-dans, desi nu a facut studii de specialitate in acest domeniu. István Téglás este singurul actor de origine maghiara care a facut performanta pe scena Teatrului National din Bucuresti, unde publicul il poate vedea in spectacole precum „Revizorul” in regia lui Felix Alexa si „D’ale noastre” in regia lui Gigi Caciuleanu. De asemenea István Téglás joaca in productii teatrale independente: „Comedie Neagra” dupa Peter Shaffer, „Doua liniute” de Lia Bugnar, care au loc la Godot Cafe-Teatru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Irina Antonie si István Téglás, in spectacolul "Doua liniute" de Lia Bugnar

L-am provocat pe Istvan sa raspunda unui „Chestionar Proust”...

In secolul 19, scriitorul francez Marcel Proust a raspuns unor serii de intrebari confesionale, completand albumul prietenei sale Antoinette. De atunci, acesta a devenit un alt mod de a intervieva artisti sau personaje ale vietii publice. Este poate, cel mai frumos mod prin care putem sa cunoastem un artist.

La ce te gandesti acum?

Ma gandesc exact la ceea ce am de facut acum, adica sa raspund la intrebarile tale.

Ce iti place mai mult sa fii - dansator sau actor?

Nu prea ma gandesc la lucrurile astea.

Ce te face sa razi?

Oamenii cu ras sanatos.

Ce te face sa plangi in realitate?

Nimicuri.

Dar pe scena?

Pe scena, sinceritatea.

Foto main: István Téglás, credit Catalina Flamanzeanu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri