17 Septembrie 2013 publicat în Cultura 1 share-uri

'Fa-mi loc!' de Anthony Michineau este singurul spectacol regizat de domnul Radu Beligan din teatrul independent, avandu-i ca unici protagonisti pe Medeea Marinescu si Marius Manole.

Comunicat de presa

Comedia romantica ‚Fa-mi loc!’ in regia maestrului Radu Beligan se joaca joi, 19 septembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-Teatru, str. Blanari nr 14. Biletele se pot cumpara zilnic intre orele 12:00 si 19:00 de la cafeneaua din Centrul Vechi al Capitalei.

“Fa-mi loc!”de Anthony Michineau este singurul spectacol regizat de domnul Radu Beligan din teatrul independent, avandu-i ca unici protagonisti pe Medeea Marinescu si Marius Manole.

Intr-un interviu acordat unui post de radio, Marius Manole a povestit despre maestrul Radu Beligan: „In primul rand esti fascinat ca omul asta nu e om. Eu nu am mai cunoscut un alt om care sa aibe 94 de ani, care sp fie la fe de viu ca mine, sa gandeasca mai bine ca mine, sa aiba mintea brici, sa citeasca fara ochelari, sa fie inspirat sa aiba chef sa faca teatru, sa aiba chef sa faca proiecte. Din punct de vedere artistic te intalnesti cu istoria teatrului. Adica stai cu istoria teatrului pe doua picioare fata in fata si este un sentiment asa coplesitor, dar pe langa toate astea omul e foarte practic si iti da lucruri, adica ai ce invata, inveti o meserie pe care acum de la foarte putini oameni o mai poti invata.”

Nefiind un amator de teatru francez, Marius Manole a marturisit ca initial nu avrut sa faca parte din spectacolul „Fa-mi loc!”: „Nu sunt fanul teatrului din Franta fiindca ei stau foarte mult jos si vorbesc foarte mult, e teatru de idei si dezbat. Noi, romanii suntem mai pe actiune asa si vrem sa se intample lucruri in scena, nu vrem sa ne uitam la doi oameni care vorbesc, suntem satui de asta la televizor. Mi s-a parut un pic de vorbarie asa, nici nu mi s-a parut ca are umor piesa, nici nu am vrut s-o fac, sincer. Apoi, Medeea Marinescu mi-a zis Citeste mai cu atentie, ca se poate face. Si am vorbit cu traducatoarea Mona Radu, cu maestrul Beligan si le-am zis ca nu sunt asa de incantat de piesa. Apoi am inceput sa taiem textul si sa-l aducem la o forma care sa aiba ritm, sa fie comica, iar cand am citit forma finala a textului, era foarte interesant.”

Teatrul independent castiga tot mai mult teren in preferintele publicului, iar Marius Manole este de parere ca: „E un tip de teatru foarte interesant, un spatiu foarte interesant. Apropierea asta de public te obliga de multe ori la un mai mare adevar decat te obliga la Teatrul Nationa la Sala Mare, unde publicul e la distanta. Dar recunosc ca mie imi place foarte tare sa joc in spatiile independente si in spatiile unde publicul chiar poate sa te atinga.”

Marius Manole a povestit despre colaborarea cu Medeea Marinescu, colega sa de la Teatrul National Bucuresti: „Eu cu Medeea Marinescu m-am intalnit foarte putin in Teatrul National. Am jucat o singura piesa impreuna unde nu eram neaparat tet-a-tet, Burghezul gentilom. Dar am descoperit o actrita absolut minunata si nu o laud ca e Medeea Marinescu si ca mi-e prietena mai nou, dar pentru ca intr-adevar e o actrita cu un soi de rasa, care iarasi s-a pierdut.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri