2 Martie 2012 publicat în Cultura 5 share-uri

"El, cel care nu calatoreste, nu citeste, nu-si deschide inima catre muzica, nu gaseste harul din el insusi, EL... moare cate putin."

Buna dimineata, dragele noastre. Am dorit sa va delectam astazi cu un frumos poem, scris de Martha Medeiros. Il puteti degusta alaturi de o ceasca de cafea. Il puteti savura intr-un moment de relaxare. Sau il puteti incerca cand doriti sa serviti un aperitiv cu intelepciune. Este un poem deosebit ce merita scos la lumina, citit, impartasit, dat mai departe. Este un poem incarcat de adevaruri profunde, ce ne indeamna sa ne amintim de darul ce ne-a fost dat. Nu uitati ca suntem VII. Nu uitati niciodata SA TRAITI. Nu uitati ca, indiferent de greutati si obstacole, indiferent de faptul ca timpul pare a nu fi niciodata suficient pentru cate ne-am dori, momentul existentei noastre pe pamant trebuie celebrat in fiecare secunda, in fiecare minut. Bucurati-va de miracolul vietii si traiti-l cum stiti voi mai bine. (Foto fr si main: timothy_ckc)

Nota! Acestui poem i-a fost atribuit in mod eronat o paternitate gresita. Desi in lumea internetului poemul este cunoscut ca apartinand lui Pablo Neruda, autorul sau real este Martha Medeiros, scriitoare si jurnalista de origine braziliana. In varianta originala, poemul este mai scurt si nu dispune de ultima strofa, chiar daca, in mod curios, variantele in limba romana ale poemului includ o strofa noua. In ciuda faptului ca nu se cunoaste paternitatea acestor versuri finale (foarte probabil ca nu apartin autoarei), sunt deosebit de frumoase. Ca atare le-am atasat si noi poemului initial.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

O lectura placuta sa aveti!

“El, cel care devine sclavul obisnuintei
care urmeaza in fiecare zi aceleasi traiectorii
care nu-si schimba niciodata felul de a merge
care nu-si asuma riscuri si nu-si schimba culoarea hainelor
care nu vorbeste si nu trece prin ceva nou,
moare cate putin.


El, cel care evita pasiunea
care prefera negrul pe alb si punctele pe “i” unui vartej de emotii,
acele emotii care-ti fac ochii sa straluceasca,
sa transforme o incruntare intr-un zambet,


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri