12:08, 6 August 2008 publicat în Consiliere

Problema este ca timpul a trecut si nu pot construi o relatie; teama ca voi pierde din nou este atat de puternica incat atunci cand lucrurile au o sansa sa devina mai serioase fug, sau fac greseli de adolescent nesigur si stric totul.
De cate ori sunt sigura ca l-am uitat se intampla sa aud ceva, sa vad ochi ca ai lui sau sa il zaresc in treacat si reincepe totul.
Simt ca am ajuns la capatul puterilor.
Pare ceva banal, stiu ca sunt persoane care au probleme mult mai mari, probleme adevarate, insa un sfat venit din afara chiar mi-ar prinde bine.
Sper ca nu v-am rapit prea mult timp si va multumesc pentru intelegere

Draga mea,

Citeste si:
Psihologie: Arena și masca - cele două realități ale noastre
Psihologie: Arena și masca -...

Citind emailul tau m-am hotarat sa-ti scriu cate ceva despre gelozie. Gelozia reprezinta o frica reala sau imaginara , frica de abandon, frica de a nu pierde dragostea, frica de a te face de rusine in comunitate.

Pentru ca iti este frica sa-ti arati nevoile intr-un fel sau altul , pentru ca te-ai cenzurat(“am invatat sa joc rolul de femeie puternica” ) a iesit la suprafata sentimental de gelozie. Sentiment ce te impiedica sa cresti emotional. In interiorul tau, ai nevoie de ajutor, dar pentru ca ti-a fost teama sa recunosti (“am invatat sa ascund mult mai bine nevoia de dragoste”) la exterior s-a strecurat gelozia.
Insecuritatea ta.Cand simti gelozie, suferi de o combinatie de furie, dependenta, jignire si nesiguranta. Rezultatul este insecuritatea.

Citeste si:
Studiu: Peste 90% dintre copiii care au avut nevoie de terapie...
Studiu: Peste 90% dintre...

Am sa te rog sa-ti raspunzi in scris la urmatoarele intrebari? Cum te-ai simtit protejata? Ce ti-a oferit in cele cateva intalniri? Ca sa poti trece peste asta, trebuie sa stii ce vrei , sa stii care sunt prioritatile tale, ce-ti doresti cu adevarat de la un barbat? Vizualizeza raspunsul tau incercand sa nu te mai cenzurezi!

Sa aud numai de bine,
Psiholog Iulia Florea
www.psiholife.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri