Daca iti doresti ca locuinta ta sa fie transformata intr-un loc destinat reveriei, care face apel la memoria trecutului, atunci stilul shabby chic este potrivit pentru tine.
Tesaturile sunt moi si accentueaza ideea de confort. Ele sunt reprezentate de in, matase, bumbac, catifea si dantela. Pe de alta parte, accesoriile sunt cele care redau acea atmosfera primitoare, placuta si deosebita, in acelasi timp. Florile naturale sunt amplasate in sticle sau stropitori, peretii sunt decorati cu tablouri cu rame albe, oglinda supradimensionata este sprijinita de perete, iar accesoriile precum cosurile si cutiile din nuiele impletite, sfesnicele, ceainicele si cescutele cu motive florale, veiozele si candelabrele retro sunt elemente nelipsite, care confera personalitate.

Un aspect ce este luat in vedere in momentul amenajarii este paleta cromatica. Aceasta joaca un rol important si este compusa din culori pastelate: crem, roz pal, lila, alb, culoarea oului de rata, bleu. Peretii sunt varuiti intr-una din aceste culori, dar pot fi finisati si cu un tapet cu motive florale, pastelate. Atat piesele de mobilier, cat si accesoriile cu un aspect invechit sunt utilizate, optandu-se pentru reconditionarea articolelor vechi. Accesoriile decorative sunt realizate din portelan, sticla si metal si domina intregul spatiu, fiind folosite intr-un numar foarte mare.

Incercarea de a fuziona o eleganta atipica, cu o atmosfera primitoare, alaturand accesorii inedite si piese de mobilier romantice, a dus la nasterea unui stil decorativ spectaculos si original, denumit shabby chic.

Foto 1:
Ivory Pearl Interiors
Foto 2:
Ella James Living
Foto 3:
Creative Tops Ltd
Foto 4:
Jonny's Sister

Un articol de Ana Marin

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri