Bonsaiul nu este o simpla planta. El este o minune a naturii si are nevoie de multa dragoste si de ingrijire speciala.
Puneti degetul pe sol si nu turnati apa decat daca acesta este uscat. Atentie! Bonsaiul poate muri din cauza udarii excesive!

In cazul in care ati uitat sa udati bonsaiul mai mult timp este recomandat sa il udati prin scufundare. Puneti ghiveciul intr-un vas si apoi turnati apa pana cand aceasta are o inaltime mai mare cu un centimetru fata de ghiveci. Asteptati pana cand nu mai ies bule de aer din apa si apoi scoateti copacelul.

Pentru a ii asigura un nivel optim de umiditate, puteti sa puneti un vas cu apa in apropiere.

Tunsul bonsaiului

Tunsul realizeaza de obicei primavara, inainte de aparitia frunzelor. Este bine sa intrebati un specialist, totusi, pentru ca unele specii trebuie tunse si vara.

Inainte de a tunde copacelul, trebuie sa va imaginati forma pe care doriti sa o ia acesta. Prin tuns se vor elimina ramurile si lastarii care nu se afla la locul potrivit. Uneltele trebuie sa fie foarte bine ascutite si curatate. Taierea se va execita dintr-o singura miscare, avand grija sa nu atingeti si alte ramuri. In cazul unor taieturi mai mari, veti acoperi zona proaspat taiata cu ceara, pentru a evita scurgerea sevei. Este recomandat sa si schimbati pamantul atunci cand tundeti bonsaiul, pentru a nu il traumatiza prea mult.

Nu uitati ca bonsaiul are nevoie de multa multa ingrijire si chiar si mai multa dragoste.

Articol sustinut de

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri