Petele formate pe obiectele din ceramica sau portelan se inlatura frecandu-le cu o pasta din 3 parti de bicarbonat si una de apa. Adaugat in masina de spalat vase, in recipientul pentru detergent, va ajuta atat la eliminarea mirosurilor neplacute, cat si la dezinfectarea si curatarea vaselor. Este cunoscut faptul ca bicarbonatul se utilizeaza la curatarea argintului.

Intrucat curatenia casei este de o reala importanta, fiecare persoana este nevoita sa ii aloce timpul necesar si o atentie deosebita. Pentru a putea desfasura acest proces, avem nevoie de produsele potrivite. Alternativa produselor de curatare costisitoare, disponibile pe piata, o reprezinta cele naturale, existente in orice locuinta, bicarbonatul de sodiu fiind unul dintre ele. Pe langa numeroasele utilizari in curatenia casei, acesta este folosit si pentru albirea dintilor, pentru obtinerea unei respiratii proaspete, in bucatarie sau chiar ca demachiant. Iata 15 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu in casa.

1. Curata frigiderul, adaugand doua linguri de bicarbonat la 1/2 l de apa si, eventual, putin otet. De asemenea, poti scapa de mirosul neplacut al acestuia lasand in interiorul sau timp de cateva ore un bol cu bicarbonat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

2. Periodic, spala cosul de gunoi cu bicarbonat si apa calda sau otet fierbinte si, in felul acesta, nu numai ca il vei dezinfecta, ci vei elimina si mirosul urat.

3. Bicarbonatul este foarte cunoscut pentru calitatile sale dezinfectante, motiv pentru care este folosit la curatarea baii de foarte mult timp. Poti indeparta sapunul, grasimea si urmele de calcar cu ajutorul unui amestec din bicarbonat si otet.

4. De asemenea, bicarbonatul poate fi folosit in baie pentru a desfunda tevile si, mai mult, reda culoarea initiala a chitului, daca este frecat cateva minute.

5. Curata capacul vasului de toaleta cu o carpa presarata cu bicarbonat de sodiu, dupa care sterge-l cu o carpa umeda. Aceasta substanta poate fi folosita si pentru curatarea interiorului closetului, daca este amestecata cu otet alb.

6. Tot in baie, poti folosi pasta de bicarbonat de sodiu si otet pentru a scapa de petele si mucegaiul format pe perdelele de baie.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Primele instituții de învățământ din România cu risc seismic care vor fi reabilitate prin PNRR Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

7. In ceea ce priveste aragazul si alte suprafete cu tendinta de a fi lipicioase, curata-le folosind o pasta din detergent, o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet.

8. In cazul in care peretii tai sunt decorati cu un tapet matasos sau lucios, nu trebuie sa te sperii; ii poti curata cu un simplu amestec format din apa, otet alb si bicarbonat de sodiu.

9. Urmele de creion lasate de cei mici pe pereti nu constituie o problema; aplica putin bicarbonat pe o carpa umeda si acestea vor disparea.

10. Recapata stralucirea covorului, periindu-l cu apa si o lingura de bicarbonat de sodiu. O alta solutie pentru pastrarea aspectului covorului consta in doua parti de apa calda si una de otet alb.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri