Ai nevoie de o canapea nouă pentru living? Dacă te gândești ce model să alegi, ți-am pregătit un ghid care te-ar putea ajuta să iei o decizie mai ușoară și să optezi pentru canapeaua potrivită nevoilor tale. În magazinele de mobilier vei găsi diverse modele, atât fixe, cât și extensibile, așa că iată care sunt factorii pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a face alegerea corectă.

Ține cont de dimensiunea camerei

Atunci când alegi noi piese de mobilier pentru locuința ta, trebuie să ții cont de dimensiunea camerelor, dar și de dimensiunea mobilierului ales. În funcție de spațiul din living, te poți orienta către un model cu două, trei sau patru locuri. De asemenea, ar trebui să ții cont și de stilul de amenajare al locuinței tale, astfel încât să alegi o canapea cu un design minimalist, clasic, modern sau industrial.

Dacă ai un living cu dimensiuni reduse, poți alege o canapea dotată cu spațiu de depozitare, astfel încât să economisești spațiu într-un mod inteligent. O altă variantă ar fi alegerea unei canapele modulare, în locul unui model fix.

Ia în calcul nevoile tale

Dacă locuiești într-o garsonieră și ai nevoie de un pat confortabil, atunci soluția ar fi să optezi pentru o canapea extensibilă, care să se poată face pat. Totodată, o astfel de canapea poate fi ideală pentru invitații care rămân peste noapte, reprezentând un spațiu suplimentar pentru dormit. În plus, o canapea extensibilă oferă mai mult spațiu într-o cameră, mai ales în cazul unei garsoniere, unde amplasarea unui pat ar ocupa jumătate din încăpere. Spre exemplu, canapelele extensibile cu 2 locuri mezoni sunt ideale pentru garsoniere, sau pentru un living de dimensiuni reduse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

De asemenea, o canapea extensibilă poate fi o variantă potrivită și pentru camera copilului, pentru că îi oferă celui mic mai mult spațiu de joacă.

Canapelele extensibile sunt dotate și cu spațiu de depozitare, așa că acest aspect poate fi un avantaj real, mai ales pentru un living de mici dimensiuni. În acest fel vei putea beneficia de un spațiu suplimentar unde poți depozita perne, pilote, prosoape, pături sau alte obiecte voluminoase.

Nivelul de confort

Dacă ai nevoie de o canapea confortabilă, atunci te poți orienta către un model fix. În general, canapelele fixe oferă o susținere mult mai bună în partea lombară, având și un spătar confortabil. În acest fel, te poți bucura de o postură corectă și o poziție confortabilă atunci când te relaxezi la televizor, sau când citești.

Diferența dintre o canapea fixă și una extensibilă constă în faptul că primul model este mult mai confortabil, dar și mai rezistent la uzură. De asemenea, canapelele fixe au brațele mult mai ferme, așa că sunt mult mai sigure, în ceea ce privește punctele de sprijin.

Design-ul canapelei

Ce fel de canapea îți dorești pentru living-ul tău? Dacă ai nevoie de un model minimalist, poți opta pentru o canapea extensibilă, de culoare beige sau gri. Iar dacă îți dorești o canapea cu un design deosebit, cum ar fi un model vintage, poți alege o canapea fixă cu picioare înalte din lemn. Un astfel de model este extrem de practic, mai ales atunci când faci curățenie, deoarece îți permite aspirarea fără probleme a podelei.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când cauți o canapea pentru living. Atât modelele fixe, cât și cele extensibile vin la pachet cu o serie de avantaje, însă este important să optezi pentru canapeaua potrivită nevoilor tale. Gândește-te la spațiul de care dispui, la nivelul de confort pe care ți-l dorești și la design-ul locuinței tale, înainte de a investi într-o nouă canapea.

Foto: Photo by Nathan Fertig on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri