20 Aprilie 2022 publicat în Casa-Gradina 14 share-uri

Costurile lunare, cu precădere cele legate de facturi, mai ales la energia electrică, sunt un factor care îți pot afecta sau salva bugetul. De aceea, ca să nu scoți din buzunar mai mulți bani decât ar trebui atunci când vine vorba de achitarea acestora, este necesar să apelezi la soluții moderne și eficiente cu ajutorul cărora să îți scazi costurile. Așadar, dacă locuiești la casă, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci economii pe termen lung.

Instalează-ți un sistem de încălzire modern

Când vine vorba de încălzire, din cauza faptului că spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul considerabil, iar căldura trebuie propagată uniform în fiecare cameră, ai nevoie de un sistem modern, cu un randament eficient. Așadar, dacă vrei să ai confort termic, dar și facturi cât mai mici, fă alegerea potrivită.

Ai putea să apelezi la încălzirea prin pardoseală și să renunți definitiv la calorifere, ori să îți instalezi o centrală termică pe gaz, ca să ai atât apă caldă, cât și căldură. În plus, o altă soluție ar fi să folosești pompe de căldură sau panouri radiante. Vezi ce buget ai la dispoziție și achiziționează-ți sistemul care ți se pare cel mai bun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Apelează la o sursă de energie regenerabilă

Un alt aspect important de care să ții cont este energia electrică, mai ales în ziua de astăzi, când prețurile fluctuează, și te poți trezi cu facturi uriașe. De aceea, poți apela la o soluție de ultimă generație, la energie regenerabilă, adică să îți instalezi panouri fotovoltaice.

Deși investiția inițială este una destul de mare, pe termen lung, costurile legate de energie vor scădea drastic. În plus, panourile necesită întreținere minimă și au durată de viață chiar și de 25 de ani. Drept urmare, este o investiție inteligentă care îți va aduce numeroase beneficii.

Înlocuiește-ți electronicele și electrocasnicele vechi

De asemenea, fiindcă ai casa plină cu electrocasnice și electronice, este recomandat să le înlocuiești pe cele vechi cu unele noi, de ultimă generație, care să dea un randament maxim și care să nu consume foarte multă energie.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Uită-te prin casă la obiectele la care poți renunța și ia-ți cele mai noi modele. De exemplu, poți să înlocuiești clasicul aspirator cu un robot de aspirare, care nici nu ocupă mult spațiu. Sau în loc să îți faci cafeaua la ibric, ai putea opta pentru un espressor. La fel și în cazul încălzirii mâncării, în locul aragazului să folosești un cuptor cu microunde.

Pe de altă parte, poți renunța la becurile clasice și să îți instalezi un sistem de iluminat inteligent, în urma căruia să ai costuri reduse. În plus, becurile cu LED îți vor oferi și atmosfera pe care ți-o dorești, indiferent de activitățile pe care vrei să le desfășori în locuință.

O mașină electrică

O altă metodă eficientă de a reduce din costuri este să renunți la mașina clasică și să o înlocuiești cu una electrică. După cum ai observat, prețul carburanților este unul destul de mare, iar să faci un plin te poate costa destul de mult. Așadar, un automobil electric este o soluție viabilă în acest sens. În primul rând, pentru că nu vei mai fi nevoită să achiți impozitul auto anual. De asemenea, mentenanța acesteia este una ieftină, fiindcă o mașină de acest tip are mult mai puține piese decât una clasică.

Îți doresc timp… Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile pe care poți să le iei în considerare când îți dorești costuri reduse. Un lucru e sigur: faptul că tehnologia va sări mereu în ajutorul tău și reprezintă o soluție modernă cu privire la problemele pe care le întâmpini. Așadar, vezi care sunt prioritățile tale și care sunt cele mai bune metode de reducere a costurilor pentru tine și cei dragi ție.

Sursa foto: anatoliy_gleb /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri