25 August 2021 publicat în Casa-Gradina 13 share-uri

Designul interior este supus, la fel ca moda, unor schimbări regulate, iar printre factorii principali care dictează noile tendințe se numără anotimpurile. Toamna este un moment de tranziție de la căldura uneori sufocantă a verii la frigul hibernal.

Natura se schimbă treptat, de la verde intens la culori vii, precum roșu, portocaliu și galben, iar apoi la nuanțe mohorâte. Culorile folosite în locuința ta trebuie să compenseze acele nuanțe gri de la exterior. Iată câteva sfaturi simplu de implementat și care nu necesită un buget mare pentru a transforma casa într-un spațiu confortabil în sezonul rece.

Culorile, elementul cheie

Nu este nevoie să faci o renovare completă a casei. Ai nevoie doar de culori calde și de țesături confortabile pentru a-ți transforma casa într-un spațiu în care te poți relaxa și în care îți poți reîncărca bateriile. Pentru senzația de confort și căldură, evită țesăturile prea ușoare. Alege pleduri din lână sau catifea groasă, perne calde și moi din bumbac și îmbracă podelele în covoare pufoase. Subțiri și colorate în timpul verii, covoarele vor deveni în sezonul rece mai groase și în nuanțe clare. Acestea au avantajul și de a structura spațiul, pentru a delimita un colț dedicat biroului sau copiilor. De asemenea, optează pentru perdele groase, care vor spori efectul de căldură.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Iar dacă vara sunt recomandate culorile pastelate, acestea pot părea ușor triste în sezonul rece. Folosește culori calde și intense, precum portocaliu, roșu și maro. Nu este nevoie să revopsești pereții casei, ci doar să schimbi câteva elemente de decor, precum lenjeria de pat din dormitor, prosoapele de baie, fața de masă și vesela din bucătărie, pernele de pe canapea și covorul din living.

Joacă-te cu sursele de iluminat

Pentru că lumina naturală nu va mai fi atât de puternică, suplimentează sursele de iluminat cu lustre și lampadare cu becuri de diverse intensități. Poți completa decorul cu câteva lumânări, în suporturi originale, pe care să le aprinzi după ce apune soarele. Lumânările sunt un element decorativ care se adaptează cu ușurință anotimpurilor. Trebuie doar să le alegi în culorile potrivite de fiecare dată, iar toamna mizezi pe portocaliu, visiniu, roșu. Trei lumânări de diferite înălțimi și culori pe care le legi împreună cu un fir de rafie pot forma un decor simplu, ieftin și natural. Lumina lumânărilor stimulează starea de bine și oferă o senzație de căldură binevenită. Poți înlocui lumânările cu o lampă mică cu lumină difuză pentru a obține un efect similar. În plus, câteva oglinzi de diverse dimensiuni pot contribui vizual la mărirea spațiului de locuit.

Plantele aduc natura la interior

Dacă dorești mereu să fii mai aproape de natură, mizează pe plante, care pot fi folosite atât ca element de decor, cât și pentru a curăța aerul din interiorul locuinței. Înainte de a începe achiziționarea plantelor în sine, este recomandat să cauți ghivece dedicate, în diferite formate, suporturi și rafturi pentru a le stoca.

Nu te limita doar la plantele în ghivece. Un buchet frumos de flori de toamnă, care combină dalii, trandafiri, floarea soarelui, crizanteme, toate într-o paletă de portocaliu, galben, roșu, poate fi un element de decor spectaculos. De asemenea, pe un platou sau într-un coș de paie, în funcție de elemente, poți aranja conuri de pin, mere roșii și verzi, nuci, coajă de scorțișoară etc. Sau te poți distra combinând dovleci de mici dimensiuni într-un coș, alături de diverse frunze de toamnă uscate.

Înainte de a redecora casa pentru toamnă, alocă-ți timp și pentru o mare curățenie, dar și pentru eventuale lucrări de întreținere. Astfel, sezonul rece nu te va prinde nepregătită.

Foto: Tarkett


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri